Televizyon
20 Eyl 2019 08:37 Son Güncelleme: 20 Eyl 2019 11:42

RTÜK o bakanlarla ilgili yasağı kaldırmadı

AYM'nin eski bakanlar Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar hakkındaki haberlerle ilgili yayın yasağını kaldırmasına rağmen yasak RTÜK'te sürüyor. RTÜK üyesi Faruk Bildirici yasağın kaldırılması için başvuruda bulundu.

RTÜK Üyesi Faruk Bildirici, AYM tarafından yayın yasağı konmasına gerek olmadığı kararı verilen "17-25 Bakanlarına ilişkin haberlerine ilişkin yasak kararın halen RTÜK'ün yasaklamalarla ilgili web sayfasında bulunduğunu belirterek, kaldırılması için başvuruda bulundu.

Faruk Bildirici şu açıklamalarda bulundu:

AYM, eski bakanlar Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar hakkında TBMM Araştırma Komisyonuna verilen ifade ve belgelerle ilgili 25/11/2014 tarihli yayın yasağı kararını iptal ederken keyfi yasak olmayacağı ve yayın yasağının kanunilik koşuluna uyması gerektiğini vurgulamıştı.

RTÜK’ün artık hükümsüz kalan Ankara 7.Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağı kararını web sayfasından silmesi gerekir. Ancak başvuruma henüz olumlu yanıt alamadım.AYM’nin kararına rağmen bu yasak kararı halen RTÜK sayfasında medya hizmet sağlayıcıların dikkatine sunuluyor.

Zaten mayıs ayından beri mahkemelerin yasak kararları, başlığı dışında gizli ve şifreli olarak RTÜK sayfasına konuluyor; yasaklar da yasaklanıyor. Bu da doğru değil. Yayın yasakları, isimler kapatılarak açıkça yayımlanmalı. Mahkeme kararları gizli olamaz.