Gündem
06 Şub 2012 17:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

RTÜK MÜDÜRÜ'NE DAVA YARGITAY'DAN DÖNDÜ

RTÜK İstanbul Eski Bölge Müdürü Dr. Ebubekir Akkaymak, iki yıl süren hukuk mücadelesinin ardından açtığı davayı kazandı.

RTÜK İstanbul Eski Bölge Müdürü Dr. Ebubekir Akkaymak, hakkında ortaya atılan “görevi kötüye kullanma” ve “sahte evrak düzenleme” gibi iddialar üzerine Kurum Başkanlığı tarafından “kınama” cezası ile cezalandırılmış, bunun üzerine Bölge Müdürlüğü görevinden istifa etmişti. Hakkındaki verilen cezayı yargıya taşıyan Ebubekir Akkaymak iki yıl süren hukuk mücadelesinin ardından açtığı davayı kazandı.

RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü görevini 5 yıl süreyle sürdüren ve bu dönem içerisinde İstanbul’daki radyoların frekans düzenlemesi dahil bir çok çalışmaya imza atan Ebubekir Akkaymak, RTÜK yönetiminin değişmesinin ardından hakkında ortaya atılan bazı iddialarla ilgili olarak yaklaşık 6 ay süreyle müfettiş incelemesine tabi tutulmuş ve bu sürecin ardından “kınama” cezası ile cezalandırılmıştı.

Akkaymak, bu gelişme üzerine RTÜK’teki Bölge Müdürlüğü görevinden istifa etmişti. Hakkında gerçeği yansıtmayan iddialar ile işlem yapıldığı ve haksız yere cezalandırıldığı gerekçesiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açan Ebubekir Akkaymak’ın iki yıl boyunca sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonuçlandı.

Ebubekir Akkaymak, mahkemeye yaptığı müracaatta hakkında hiç birisi ispat edilmemiş, ispat edilse bile suç teşkil etmeyen “bir başka kurumun bölge müdürü ile
uygunsuz yerlerde görülmek”, “çaycının işine son vermesi gerekirken bir ay daha çalışmasına izin vermek”, “sekreterini güvenlik görevlisi yapmak” ya da “bir resmi yazıdaki bir rakamın yanlış yazılmasını fark etmeyerek altını imzalamak” gibi tamamen subjektif ve insani bir takım eylemlerini suçmuş gibi göstererek hakkında cezaî işlem yapıldığını ve meslek onurunun yaralandığını iddia ederek İdare Mahkemesine dava açmıştı. Mahkeme Dr. Akkaymak’ın itirazını haklı bularak hakkında Kurum tarafından yapılan cezalandırma işleminin “iptali”ne karar verdi.