Gündem
01 Nis 2011 15:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

RTÜK, HİZBULLAH'IN TV'SİNE ONAY VERDİ!

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen ve bir yıldır internet üzerinden yayın yapan Çağrı TVnin, uydu üzerinden yayın yapmak için RTÜK'e yaptığı başvuru kabul edildi.

Yaklaşık bir yıldır internet üzerinden “muhafazakârların sesi” olarak yayın yapan ve Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Çağrı TV, iki ay önce yayın izni için Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) başvuru yaptı. RTÜK, prosedürleri yerine getiren Çağrı TV’nin başvurusunu onayladı. Televizyon kanalı önümüzdeki günlerde test yayını ile Türkçe, Kürtçe ve Arapça yayınlarına başlayacak.

Çağrı TV’nin, bu ay içinde Diyarbakır başta olmak üzere 25 il ve 65 ilçede organize edilecek Kürtçe Kutlu Doğum mitinglerini İranlıların, Suriyelilerin, Filistinlilerin ve Avrupalıların da izleyeceği şekilde canlı yayınlaması bekleniyor. Bu arada Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen haftalık yayın yapan Doğru Haber Gazetesi’nin, önümüzdeki günlerde günlük yayın yapmaya başlayacağı da öğrenildi.

Yerel olarak Türkçe, Kürtçe ve Arapça yayın yapan Diyarbakır’da Çağrı, Mardin’de Cemre, Van’da ise İlaç isimli radyoların ise bölgesel yayın yapmak için yaklaşık üç ay önce izin aldığı belirtildi. Örgüte yakınlığıyla bilinen bir de İlke Haber Ajansı bulunuyor.


Ahmet Yukuş/AHT