Gündem
21 Eki 2012 13:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

RTÜK HANGİ BRANŞLARA SINAVLA ELEMAN ALACAK?

RTÜK'te çalışmak ister misiniz? O zaman bu haberi dikkatlice okuyunuz!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, sözlü sınavla 30 uzman yardımcısı alacak.

RTÜK'ün düzenleyeceği sözlü sınavda adaylar üst kurulun faaliyet alanındaki konulara ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirecek.

RTÜK'ün uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre üst Kurulda münhal bulunan 9. dereceli 30 adet kadroya giriş sınavı ile uzman yardımcısı alınacak. RTÜK bu çerçevede hukuk fakültesi mezunları arasından 4 kişi, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve maliye bölümü mezunları arasından 12 kişi, fakültelerin sosyoloji bölümü mezunları arasından 2 kişi, iletişim fakülteleri mezunları arasından 6 kişi, fakültelerin elektrik-elektronik, elektronik, bilgisayar, elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü mezunları arasından 6 kişi alacak. Yapılacak Üst Kurul Uzman Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların memur olabilmek için gereken koşulları taşıması, giriş sınavı itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) başvuruda bulunan grubun puan türünden 80 ve üzerinde puan almış olması gerekecek. Ayrıca KPSS yabancı dil bölümündeki sorulardan (İngilizce, Almanca, Fransızca) en az yüzde 60'ına doğru cevap vermesi veya Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından (KPDS:2011 veya 2012 yılı) asgari (D) düzeyinde ya da dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olması gerekecek.

BAŞVURULAR 1-15 KASIM ARASINDA YAPILACAK

Adaylar, 1-15 Kasım 2012 tarihleri arasında RTÜK'ün resmi internet sayfası (www.rtuk.gov.tr) üzerinden açık ve eksiksiz olarak dolduracakları sınav başvuru formunun çıktısını alarak IV. maddedeki belgeler ile birlikte başvuruda bulunabilecek. Sınava katılacak adayların listesi www.rtuk.gov.tr internet adresinde ilan edilecek ayrıca, adreslerine sınav giriş belgesi gönderilecek. Sınava katılamayacak başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacak.
Giriş sınavı sözlü şekilde yapılacak. Sözlü sınav, adayların; üst kurulun faaliyet alanındaki konulara ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilecek.

SINAV 3 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

RTÜK'ün Ankara Bilkent'teki Merkezi'nden yapılacak sınav, 3 Aralık 2012 tarihinde başlayacak. Adayların, giriş sınavında başarılı sayılabilmeleri için yüz tam puan üzerinden ortalama yetmiş puan almaları zorunlu olacak. Nihai başarı puanı; başvuruda esas alınan KPSS puanının yüzde ellisi, sözlü sınavı puanının yüzde otuzbeşi ve yabancı dil puanının yüzde onbeşi esas alınarak belirlenecek. Sınavda başarılı olanların sayısı, ilan edilen kadro sayısından fazla ise, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak, belirtilen kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış kabul edilecek.