Televizyon
04 Mar 2017 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:32

RTÜK devreye girdi! 3 kanal kapatılacak!

RTÜK, terör örgütü PKK yanlısı News Channel TV, Ronahi TV ve Sterk TV'nin yayınlarının durdurulmasını kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK),  yurt dışından Türkiye aleyhine yayın yapan ve terör örgütü PKK yanlısı News  Channel TV, Ronahi TV ve Sterk TV'nin yayınlarının durdurulması için Fransız uydu  şirketi Eutelsat yetkilileriyle görüşmeleri başlattı.

RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, Üst Kurul terör örgütü  propagandası yapan kuruluşların peşini yurt dışında da bırakmıyor. Bu kapsamda,  RTÜK Türkiye'ye yönelik yabancı uydular üzerinden yayın yapan kanalların  yayınlarının durdurulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Fransız Eutelsat şirketiyle iletişime geçerek terör örgütü PKK'yı  destekleyen yayınlar yapan Med Nuçe TV ve Newruz TV ile FETÖ'ye ait Mefküre  TV'nin kapatılmasını sağlayan RTÜK, 1 Mart'taki  toplantısında Türkiye aleyhine  yayın yapan ve terör örgütü PKK yanlısı News Channel TV, Ronahi TV ve Sterk  TV'nin yayınlarının da durdurulmasını kararlaştırdı. Bu çerçevede, bu kanalların  yayın yaptığı Hotbirt uydusunun sahibi Eutelsat şirketi yetkilileriyle görüşmeler  başlatıldı.