Gündem
05 Ara 2011 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

RTÜK ÇOCUK OYUNCULAR İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

RTÜK, yayın hizmetlerinde çalıştırılan çocukların haklarının korunmasına yönelik düzenlemelerin yapılması için harekete geçti.

Üst Kurul Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, "Yayıncılık sektöründe rol alan çocuk ve gençlerin haklarının korunması konusunda ülkemizde düzenleme eksikliği var." dedi.
 
RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, ekran karşısındaki çocuk ve gençlerin, yayın hizmetlerindeki zararlı içerikten korunmaları yanında, yayıncılık sektörünün içinde, oyuncu sıfatıyla yer alan çocuk ve gençlerin korunmasının da Üst Kurulun üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu olduğuna değindi. Dursun, "Yayınların çocuklara karşı istismar içermemeleri, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'la güvence altına alınmıştır. Ancak yayıncılık sektöründe rol alan çocuk ve gençlerin haklarının korunması konusunda ülkemizde düzenleme eksikliği var." dedi.
 
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NA BAŞVURULDU
 
RTÜK Başkanı Dursun, çocukların uzun saatler boyunca ve okulda veya yatakta olmaları gereken saatlerde setlerde çalıştırılmasını istismar olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Dursun, çocuklara yönelik şarkı yarışmaları, çocukların reklamlarda ve dizilerde rol almaları nedeniyle basında yer alan olumsuz haberler ve uzman görüşleri doğrultusunda konunun RTÜK gündemine alındığını söyledi. Dursun, yayın hizmetlerinde rol alan çocukların istismarının önlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurduklarını kaydetti.