Gündem
25 Oca 2023 07:18 Son Güncelleme: 25 Oca 2023 07:18

RTÜK bugün başkanlık için toplanıyor!

Ebubekir Şahin’in iki yıllık görev süresinin dolması nedeniyle RTÜK Üst Kurulu bugün (25 Ocak) saat 11:00’de başkanlık seçimi için toplanacak.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in iki yıllık görev süresinin dolması nedeniyle RTÜK Üst Kurulu bugün (25 Ocak) saat 11:00’de başkanlık seçimi için toplanacak.

RTÜK Başkanı Şahin ve başkanvekili Orhan Karadaş’ın görev süresinin dolması nedeniyle bugün RTÜK Üst Kurulu üyelerine saat 11:00’de başkan ve başkanvekili seçimi gündemiyle toplanılacağı bildirildi. Toplantıda yapılacak gizli oylamayla iki yıllık süre için RTÜK’ün başkan ve başkanvekili seçilecek.

Öte yandan yarınki gizli oylama öncesi RTÜK Başkanı Şahin, başkanvekili Karadaş, üyeler Mehmet Daniş, Mete Hacıarifoğlu, Nurullah Öztürk Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bakanlıkta görüşme düzenledi.

Diken’in cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise Şahin aynı gün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştü. Görüşmede Erdoğan’ın Şahin’e göreve devam etmesini istediğini aktardığı belirtildi.

Ebubekir Şahin, 2017’de üyeliğine seçildiği RTÜK’ün başkanlığına ilk olarak 2019 yılında seçildi. Ardından 2021 yılında bir daha seçildi.