Televizyon
17 Eyl 2015 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

RTÜK başkanını yine seçemedi!

9’uncu kez gerçekleşen RTÜK seçimlerinde hiçbir aday yeterli oy alamadı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), başkanlık seçimi gündemiyle İstanbul’da toplandı. RTÜK İstanbul Bölge Temsilciliğinde gerçekleştirilen toplantıda başkanlık seçimi yapıldı.

İki tur şeklinde gerçekleşen seçimde, AK Parti kontenjanından İlhan Yerlikaya, MHP’den Esat Çıplak ve HDP’den Ersin Öngel, başkanlık için yeterli oyu alamadı. Seçimde Yerlikaya 4, Çıplak 4 ve Öngel 1 oy aldı.

Seçimde sonuç alınamaması üzerine RTÜK üyeleri, başka konuları görüşmek üzere toplantılarına devam etti.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, “Perşembe günü saat 10.00’da  başkan ve başkanvekili seçimi ile gündeminde bulunan diğer konuları görüşmek üzere İstanbul Bölge Temsilciliğinde Üst Kurul Üyesi Arif Fırtına’nın başkanlığında toplanmıştır. Yapılan iki tur oylama sonucunda hiçbir aday yeterli oy çoğunluğuna ulaşamadığındanbaşkan ve başkanvekili seçilememiştir” denildi.

Üst Kurul'un sadece seçim dönemi yayınlarını görüşmek üzere 22 Eylül Salı günü yeniden toplanacağı belirtilen açıklamada, bir sonraki başkanlık seçiminin ne zaman yapılacağına ilişkin ise bir bilgi paylaşılmadı.

RTÜK'ün, 22 Temmuz'da yaptığı ilk toplantıda AK Parti kontenjanından Yelikaya, MHP'den seçilen MHP'den seçilen Çıplak ve HDP kontenjanından Öngel, yeterli oy alamadığı için seçim, bir sonraki haftaya ertelenmişti.

Üst Kurul'un 29 Temmuz'daki ikinci toplantısında Yerlikaya, Çıplak ve Öngel, yeniden aday olmuş ve yeterli oy çıkmadığı için başkan seçilememiş, 5 Ağustos'taki üçüncü, 12 Ağustos'taki dördüncü, 19 Ağustos'taki beşinci, 26 Ağustos'taki altıncı, 2 Eylül'deki yedinci ve 9 Eylül'deki sekizinci toplantıda da hiçbir aday, yeterli oyu alamamıştı.

Üst Kurul'da AK Parti kontenjanından İlhan Yerlikaya, Taha Yücel, Nurullah Öztürk ve Hamit Ersoy, CHP’den seçilen İsmet Özdal Demirdöven ile Süleyman Demirkan, MHP’den Arif Fırtına ve Esat Çıplak ile HDP’den Ersin Öngel üye olarak görev yapıyor.