Gündem
13 Ağu 2021 18:17 Son Güncelleme: 13 Ağu 2021 18:22

RTÜK Başkanı'ndan sel haberlerine uyarı!

Orman yangınları sürerken medya kuruluşlarına haberlerin nasıl yapılması gerektiğine dair tarif gönderen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sel felaketine ilişkin yayınlar için de “Değerli medya kuruluşlarından doğru haber vermelerini ve dezenformasyondan kaçınmalarını rica ediyoruz” çağrısı yaptı.

Orman yangınları hakkında medya kuruluşlarını uyaran RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu sefer de sel haberleri için bir uyarı yayınladı.

Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki sel felaketlerine ilişkin yayınlarla ilgili olarak medya kuruluşlarını uyaran Şahin’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimiz bölgedeki tüm yaraların sarılması için teyakkuza geçerek tüm birimleriyle seferber oldu. Tıpkı orman yangınlarında olduğu gibi afet bölgesinden yayın yapan tüm kuruluşlarımıza basın etik değerleri çerçevesinde hareket etmeye davet ediyor, değerli medya kuruluşlarından doğru haber vermelerini ve dezenformasyondan kaçınmalarını rica ediyoruz.”