Polemik & Kulis
02 Eki 2021 09:06 Son Güncelleme: 02 Eki 2021 12:18

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Doğan Şentürk'e ‘şark kurnazı’ çıkışı!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ile ilgili ‘şark kurnazı’ çıkışı geldi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk arasında yaşanan ‘tehdit’ polemiğinde bugün yeni bir gelişme yaşandı. Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, konu ile ilgili sorular yönelttiği Şahin’den Şentürk ile ilgili ‘şark kurnazı’ yanıtı aldı.

Ali Eyüboğlu’nun ‘RTÜK başkanı, kime 'şark kurnazı' dedi?’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in, Sabah’tan Tuba Kalçık’a verdiği röportajda, FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’e yönelik iddiaları vardı. Şentürk, sosyal medya hesabından Şahin’i yalanladı: “RTÜK Başkanı Sayın Ebubekir Şahin, bir gazeteye verdiği röportajında kendisini tehdit ettiğimi belirtmiştir. Tehdit olarak algıladığı konuşmamı FOX Ana Haber’de değil, 30 Ağustos Pazartesi günü ‘İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’ programında yaptım. ‘Sayın RTÜK Başkanı çifte standartlar ve adil olmayan cezalar karşısında vicdanın rahat mı?’ dedim. Yayın kaydı RTÜK’te ve YouTube’da da mevcut. İzlemesini öneriyorum. Sözlerimi tehdit olarak algılıyorsa, neden suç duyurusunda bulunmadığını da merak ediyorum.”

Açıklamada Şahin’in, “Şentürk, ortak bir dostumuz aracılığıyla şahsımı ve kurumumu tehdit etmiştir” iddiasına yanıt olmaması gibi RTÜK Başkanı’nın bu tehdidi niye yargıya taşımadığı da merak konusu...

İki konuyu sorduğum Şahin’in yanıtı şu oldu: “Yayınlardaki hedefe koyma ve haksız ithamlardan bahsetmiyorum. Hâlâ pişkin pişkin ‘Yayınlar ortada madem tehdit etmişim, neden mahkemeye gitmedi’ diyor. Şark kurnazlığı... Yayınları kastetmiyorum ki, o yayınlarda ince ince aba altından sopa göstermektedir, hiçbirini kabul etmiyorum. Asıl konu bir arkadaşımız üzerinden gönderdiği tehdit mesajıdır. Bütün idari ve hukuki haklarımı saklı tutmaktayım.”

Yazının tamamı için tıklayın!