Gündem
21 Haz 2020 16:14 Son Güncelleme: 21 Haz 2020 16:15

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den açıklama! Kaç kurumdan maaş alıyor?

Halk Bank Yönetim Kurulu'na atanan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 4 ayrı kurumdan maaş aldığı haberleri hakkında açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Halk Bank Yönetim Kurulu'na atanan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 4 ayrı kurumdan maaş aldığı haberleri hakkında bir açıklamada bulundu.
 
Daha önce 3 ayrı kurumda görev alan ve bu kurumdan aldığı maaşlarla en çok RTÜK'ün üyeliği geçen sene düşürülen üyesi ve medya ombudsmanı Faruk Bildirici tarafından eleştirilen Ebubekir Şahin, bu atamanın ardından dört kurumdan maaş alacağı haberleriyle gündem olmuştu.
 
Şahin’in daha önce TÜRKSAT yönetim kurulu üyeliği de olduğu ortaya çıkmış ve CHP’li Ali Öztunç da, Şahin hakkında “RTÜK başkanı olarak maaş alıyor, Basın İlan Kurulu’nda genel kurul temsilcisi olarak 5 bin 300 lira maaş alıyor, TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi olarak da 15-20 bin lira arasında maaş alıyor. RTÜK başkanının aylık maaşı 50-60 bin lirayı buluyor” demişti. 
 
Halk Bank atamasının ardından bu eleştirilerin devam etmesinin ardından, Ebubekir Şahin'den bir açıklama geldi.
 
Şahin, RTÜK Başkanlığı ve adını geçirmeden söz ettiği Halk Bank Yönetim Kurulu Üyeliği dışında maaşı olmadığını, adı geçen diğer kurumlarda gönüllü olarak görev yaptığını ifade etti.
 
Ebubekir Şahin, "Hiç bir zaman 4 maaşım olmadı.Kurumumdan aldığım maaşla beraber sadece bir yerden yönetim kurulu maaşı almaktayım.Zaten aksi de kanunen mümkün değildir.Bunu çok iyi bilmelerine rağmen ısrarla maaşım üzerinden manipülasyon yapmaya devam edenlere ekteki açıklamam özelikle duyurulur" diyerek şu açıklamayı yaptı.