Televizyon
25 Ara 2013 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

RTÜK Başbakan Erdoğan'ı çok kızdıracak!

RTÜK, Esad'ın, Erdoğan'a yönelik ağır suçlamaları için cezaya gerek görmedi.

RTÜK, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır suçlamaları için cezaya gerek görmedi. Esad, Halk TV'deki röportajında 'Erdoğan hükümeti on binlerce Suriyelinin kanından sorumludur' demişti. RTÜK kararında 'Sayın Başbakan da mitinglerde Esad’a yönelik ağır eleştirilere yönelmiştir' yorumu yapıldı.
 
Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında, 3 Ekim gecesi yayınlanan Beşar Esad röportajı ele alındı. Esad bu röportajda 'Erdoğan, Suriye’de alt yapının yıkılmasından, tüm bölgede istikrarın baltalanmasından sorumludur. Düzgün değil, bağnaz biri. En düşük seviyede bir ahlaki değerlere bile sahip değil..." ifadesini de kullandı.
 
RTÜK raporunda, 'Bu sözleri eleştiri sınırlarının çok ötesinde olup, sorumluluk anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Esad, Başbakan Erdoğan'a hakaret etmiş, onun kişilik haklarını ihlal etmiştir' denildi ve Halk TV'ye ceza verilmesi istendi. 
 
RTÜK üyeleri ise 'Röportajın ekrana getirilmesi, haber amaçlıdır. Yayıncı kuruluşun hakaret kastıyla hareket etmediği, Sayın Başbakanın da mitinglerde Esad’a yönelik ağır eleştirilere yöneldiği' görüşüyle, Halk TV'ye yaptırım uygulanmasına gerek görmedi.