Gündem
28 Oca 2013 14:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

RTÜK AZİZ YILDIRIM'I KADDAFİ'YE BENZETEN HABERTÜRK'E ACIMADI

RTÜK, Aziz Yıldırım'ın, Kaddafi'ye benzetilmesi nedeniyle Habertürk'e ceza verdi.

RTÜK, SporTürk programında Aziz Yıldırım’ın, eski Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi ve eski Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad’a benzetilmesi nedeniyle Haber Türk’e ceza verdi. Üst Kurul, 3 ayrı futbol programına ise toplam 70 bin 895 TL ceza kesti.

Faik Çetiner’in Haber Türk’te sunduğu programda Serdar Ali Çeliker’in, Aziz Yıldırım ile ilgili sözleri Üst Kurul’a takıldı. Program ile ilgili uzman raporunda şu ifadeler yer aldı:

KANLI ŞEKİLDE GİDECEK

“Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe camiasında yaşanan olayları Arap Baharı’ndan esinlenerek Fenerbahçe Baharı olarak nitelendirmiş ve bu çerçevede Aziz Yıldırım’ı Muammer Kaddafi ve Hafız Esad gibi koltuğunu bırakmamak için binlerce insanın ölümüne yol açan diktatörlere benzetmiştir. Devamında da Aziz Yıldırım’ın bugünkü durumu toparlamadığı takdirde kanlı bir şekilde gideceğini belirtmiştir. Şiddeti işaret eden bu ifadelerin sporda şiddeti kışkırtıcı ve kanıksatıcı nitelikte olduğu düşünülmektedir.”

UYARI CEZASI VERİLDİ

Bu yayın ile “Hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz” maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle RTÜK, Haber Türk’e uyarı cezası verdi.

Üst Kurul, TV 8’de yayınlanan ve yorumcu olarak Kaya Çilingiroğlu ile Erman Toroğlu’nun katıldığı Telegol’e “Yayınlar müstehcen olamaz” maddesini ihlalden 33 bin 184 TL; Beyaz Futbol programında, “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle Beyaz TV’ye 11 bin 949 TL; Futbolizm programına ise “Türkçenin yanlış kullanıldığı” gerekçesiyle Kanaltürk’e 25 bin 262 TL ceza verdi.