Televizyon
12 Mayıs 2016 08:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:31

RTÜK Acun Ilıcalı'ya acımadı! O Ses Çocuklar'a rekor ceza!

RTÜK, yarışmanın ‘çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel, veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıdığını’ belirtti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, RTÜK, jürisinde Burak Kut ve Hadise’nin de yer aldığı yarışmanın, ‘çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel, veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıdığını’ belirtti.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TV 8’de yayınlanan ‘O Ses Çocuklar’ isimli program nedeniyle, çocukların ses ve ruh hallerinin bozulabileceğini, bunun da çocukistismarı anlamına geldiğini savunarak kanala 175 bin lira para cezası verdi.

Uzman raporunda şu ayrıntılar yer aldı: “Bu programa katılan çocukların tamamı ses gelişimini tamamlamamış olup seslerinin bozulabilmesine neden olacak koşullarda yarışmaktadırlar. Eğitim ve öğretimlerini sürdürmekte olan çocuklar, dinlenmeleri gereken saatte sahne performansları için prova yapıyor. Bu durum çocukların eğitimlerini ihmal etmelerine neden olabilmektedir.”

ÇOCUK İSTİSMARI VAR

Raporda şu ifadelere de yer verildi:


“Alo RTÜK Şikâyet Hattı’na çok sayıda ‘Para kazanma ve reyting uğruna çocuklar istismar ediliyor’ şikâyetleri geldi. Programın hem yayın yoluyla çocukların istismarına sebebiyet verdiği, hem de çocukların ve gençlerin gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebileceği belirlendi.”