Gündem
07 Nis 2015 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:27

RSF heyeti, Geerdink davası için Diyarbakır'da!

Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Geerdink hakkında sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar nedeniyle hapis istemiyle açılan davayı izlemek için Diyarbakır'da bulunuyor.

Uluslararası düzeyde medya özgürlüğünü savunan Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink hakkında sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar nedeniyle hapis istemiyle açılan davayı izlemek için Diyarbakır'da bulunuyor.

Uluslararası düzeyde medya özgürlüğünü savunan Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink hakkında sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar nedeniyle hapis istemiyle açılan davayı izlemek için Diyarbakır'da bulunuyor. RSF Avrupa Bürosu Temsilcisi Johann Bihr ve Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, 6 Ocak'ta evinden gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındıktan sonra aynı gün serbest bırakılan Geerdink'in Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacağı davayı izleyecek.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Kurdish Matters sitesi üzerinden Kürt meselesi ile ilgili haberlerini yayınlanan ve Diken haber sitesinin de yazarları arasında yer alan Geerdink, bugün başlayacak olan yargılamada Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi uyarınca beş yıla kadar hapsi istemiyle yargılanacak. 2006'dan beri Türkiye'de ve 2012'den beri Diyarbakır'da yaşayan Gazeteci Geerdink'in Roboski üzerinden, Kürt sorunu, koruculuk, kaçakçılık, faili meçhul cinayetler ve köy boşaltmalarını anlatan "De Jongens Zijn Dood" (Çocuklar Öldü) adlı kitabı bulunuyor.

BARO VE GAZETECİLİK ÖRGÜTLERİNE ZİYARET

Bianet'te yer alan habere göre RSF Heyeti, Diyarbakır merkezli gazetecilik örgütlerini ve Diyarbakır Barosunu da ziyaret edecek. Heyet, üç günlük çalışma ziyaretinde Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek, Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuş Bozkurt ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ile bir araya gelecek.