Spor
14 Eki 2021 20:21 Son Güncelleme: 14 Eki 2021 21:36

Kulüp başkanından olay sözler! 'Aşı olacağıma silahla vurulmayı tercih ederim'

Romanya Kulübü FCSB'nin sahibi Gigi Becali, kulüpte görülen koronavirüs vakalarının son dönemde ciddi şekilde artmasının ardından bugün yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti.

Gigi Becali, kulüpte kimsenin aşı olmasına izin vermeyeceğini söyleyerek, "Eğer masada bir silah ve bir aşı yanyana olsa, aşı olmaktansa silahla vurulmayı tercih ederim. Bu kulüpte aşıya yer yok." ifadelerini kullandı.

Gigi Becali'nin yasak kararı ve aşı karşıtı açıklamalarına cevap veren ilk isim, Rumen futbolunun önemli figürlerinden Dinu Gheorghe oldu.

Romanya'da birçok kulüpte başkanlık görevi yürüten Dinu Gheorghe, "Gigi Becali takımındaki oyuncularının sağlığına ilişkin onların adına karar veremez. Eğer bir futbolcu aşı olmak istiyorsa ona karışamazsınız. Bu konu çok dikkatli bir şekilde ele alınmalı. İnsanların bu lanet olası virüse yakalanmama isteğine ihanet edemezsiniz. İnsanların bu konunun ciddiyetini anlamadığını görüyorum. Aşı olmak sizi virüsten kesin ve sonsuza dek korumuyor bunu biliyorum ancak elimizde bu virüsle mücadele edebilecek bir ilaç var. Ayrıca aşı olmak yalnızca bizi değil çevremizin de virüs kapmasını önler. İnsanların aşı olmasını yasaklamak son derece aptalca." dedi.