Televizyon
13 Nis 2010 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

ROMANLAR BU İKİ DİZİYİ RTÜK'E ŞİKAYET EDECEK!..

Bursa'da bir Roman derneği TV dizilerindeki Roman tiplemeleri için kendilerine gelen sayısız şikayeti RTÜK'e ileteceğini açıkladı.

Bursa Roman Kültürü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Efkan Özçimen, dizilerle ilgili kendilerine çok sayıda şikâyet ulaştığını, dernek olarak bu şikâyetleri RTÜK’e ulaştıracaklarını söyledi.

Romanların, televizyon dizilerinde görgüsüz, kültürsüz olarak lanse edildiğini, bunun da toplum üzerinde olumsuzluklara yolaçtığını anlatan Dernek Başkanı Efkan Özçimen, “Bugün Başbakan bile ‘Romanlar benim kardeşim’ derken, bakıyorsunuz halen bir kesim bize negatif bakıyor. Biz kardeşiz. İnsanın insandan üstünlüğü yoktur. Halen bazı dizilerde Romanlar aşağılanıyor. Diziler de Roman vatandaşlar konusunda daha hassas davranmalı. Diziler, filmler birer kurgudan ibaret, hiçbiri gerçek değil, ancak yine de Romanlar farklı lanse edilmemeli. Hırsızlık neredeyse bütün dizilerde olan bir sosyal hadise. Ancak tüm hırsızlıkların Romanlar yapıyormuş gibi gösterilmesi son derece yanlış” dedi.

Roman dizileri, Karadeniz dizileri, Doğu bölgesinde çekilen diziler ya da Ege dizisi çeken veya çekecek yapımcı ve yönetmenlerin son derece duyarlı olmasını isteyen Özçimen, bu tür bölgesel dizilerin çok eleştirildiğini kaydetti. Bursa Roman Kültürü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Efkan Özçimen, dizilerle ilgili kendilerine çok sayıda şikâyet ulaştığını, dernek olarak bu şikâyetleri hukuk dilinde yazılan bir dilekçeyle resmi kanaldan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ulaştıracaklarını söyledi.

DERNEK ŞİKÂYET DİLEKÇESİ VERECEK
Özçimen, “Özellikle ‘Cennet Mahallesi’ ve ‘Gönülçelen’ dizilerinde Romanlar doğru yansıtılmıyor. Bu iki dizi hakkında halkımızdan gelen şikâyetler sonrası biz de dernek olarak harekete geçtik. Şimdilik şikâyet dilekçesi vereceğiz ama önümüzdeki dönemde avukatlarımız aracılığıyla farklı girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

BirGün