Televizyon
29 Nis 2012 08:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:35

ROLÜ SAYESİNDE HAYAT KURTARDI

Ünlü oyuncu, rolünde öğrendiklerini araba kazası geçiren bir kişi üzerinde uyguladı ve ...

ABD’de yaşanan bir olay, oyuncuların dizilerde büründükleri karakterlerin aslında bir kurgunun ötesinde olduğunu gözler önüne serdi.

ABD’de yayınlanan 3 Emmy ödüllü hastane dizisi Grey’s Anatomy’de bir beyin cerrahını canlandıran aktör Patrick Dempsey (46), şahit olduğu bir kazada yaralanan gence ilk yardım uygulayarak hayatını kurtardı. ABD’nin internet sitesi TMZ’nin haberine göre, ünlü aktör salı akşamı California eyaletinin Malibu kentindeki malikanesindeyken dışardan büyük bir gürültü geldiğini duydu. Malikanenin bahçesine çıkan Dempsey, genç bir çocuğun arabasını çarptığını gördü.

Dizideki sahnelerden aklında kalan teknik bilgileri kullanan Dempsey, ters dönen arabada yaralanan gence ilk yardım uyguladı. Bu tür kazalarda sağlık ekiplerinin uyguladığı tüm adımları harfiyen yerine getiren Dempsey, genci sıkıştığı yerden çıkardı. Görgü şahitlerinin “büyük bir kahramanlık” olarak nitelediği yardım sonrası hastaneye kaldırılan gencin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Dempsey’ye benzer bir kurtarma hamlesini geçen haftalarda Notebook filminin yıldızı Ryan Gosling (31) de gerçekleştirmişti. Gosling, bir kadını arabanın altında kalmaktan son anda kurtarmıştı.