Kültür Sanat
06 Eyl 2023 17:28 Son Güncelleme: 06 Eyl 2023 17:32

Rolling Stones yeni albümle dönüyor

Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Rolling Stones, Ağustos ayının sonunda yerel bir gazetede yayınlanan ilanla yeni albümünün ilk sinyalini vermişti. Bugün, Rolling Stones, özel bir etkinlikle yeni albümünü resmen duyurmaya hazırlanıyor.

Rolling Stones'un Hackney Diamonds adını taşıyan albüm, grubun 2005 yılından bu yana yayımlayacakları ilk orijinal stüdyo albümü olacak.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğusundaki Hackney bölgesinde yapılacak etkinlik, grubun YouTube sayfasından da canlı olarak izlenebilecek. Etkinlik, talk show sunucusu Jimmy Fallon tarafından sunulacak.

BBC'deki habere göre grubun etkinlikte yeni dönem ve yeni albümlerini de konuşması bekleniyor.

1962 yılında kurulan Rolling Stones, klasik rock müziğin en önemli gruplarından birisi olarak gösteriliyor.

Grup resmi olarak olmasa da, geçtiğimiz hafta Hackney’de ücretsiz olarak süpermarketlerde dağıtılan Hackney Gazetesi’nde verilen bir ilanla albüme dair ilk sinyalleri vermişti.

Gazeteye verilen kurgusal bir cam tamircisi ilanında grubun 31. stüdyo albümlerine dair ilan bir sürü ipucu bulunduruyor. Bunlardan birisi Stones’un ünlü dudak logosunun minyatür bir versiyonunun “İ” harfinin üzerindeki nokta olması.

Kurgu olarak tasarlanmış cam tamiri dükkanın tıpkı grup gibi 1962’de kurulmuş olması bu ipuçlarından diğeri. Albümünün ismi camı tamir dükkanı “Hackney Diamonds” ile aynı olacağı düşünülüyor. Dükkan ismi aynı zamanda Stones’un 1978 yılında çıkardığı “Some Girls” albümü ile aynı fonta sahip olması bu izlenimi güçlendiriyor.

Eski bir doğu Londra argosu olan “Hackney Diamonds”, özellikle soygun sırasında kırılan pencerelerin camlarını tarif etmek için kullanılıyor. Gazete ilanında müşterilerin fiyat teklifi almak için arayabilecekleri bir telefon numarası da mevcut.

Gazete ilanı reklam kampanyasının sadece bir parçası. Bunun yanında ünlü dudak logosu Londra, New York, Los Angeles, Paris ve dünya çapındaki başka şehirlerdeki ikonik binalara yansıtıldı.