Medya
08 Nis 2021 19:33 Son Güncelleme: 08 Nis 2021 19:35

ROK'u suça gerekçe gösterdi! Nagehan Alçı'ya taksitli ceza!

İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli hakim Hakkı Yalçınkaya’ya Hrant Dink suikastı için hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Nagehan Alçı, 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldı. Alçı'ya, kendisine verilen 7 bin 80 TL'lik adli para cezasını 15 eşit taksit ile ödeme imkanı da tanındı.

Bir yazısında hakim Hakkı Yalçınkaya'ya hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan gazeteci Nagehan Alçı, "kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçundan 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı. Ayrıca Alçı'ya bu cezayı 15 eşit taksitle ödeme imkanı verildi. Yargılama sırasında dosyaya sunulan mütalaada ise Alçı'nın, "kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

'TÜRK MİLLETİNE HAKARET ETTİ'


Duruşmada müşteki hakim Hakkı Yalçınkaya, "Çok mağdurum. Hakimlere hakareti alışkanlık haline getirmiştir. Eşi hakkında verdiği karar için Hakim Dursun Ali Gümüş’e de hakaret etmiştir. Bu yazıda Türk milletine hakaret ettiğini, Ermeni tezlerine hizmet ettiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"


Mütalaaya katılmadıklarını söyleyen Nagehan Alçı’nın avukatı Esennur Ezgi, "Müvekkilim müştekiye karşı kesinlikle hakarette bulunmamıştır. Açık kaynak bilgilerine dayanarak yazısını yazmıştır. Kişilik haklarına saldırı söz konusu değildir. Bu nedenle beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

ALÇI'YA 7 BİN 80 TL'LİK 15 TAKSİTLİ ADLİ PARA CEZASI


Mahkeme, sanık Nagehan Alçı’yı ’kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırdı. Alçı'nın bu adli para cezasını 15 eşit taksitte ödeyebileceği de açıklandı.

NE OLMUŞTU?


İddianamede, Hakim Hakkı Yalçınkaya'nın sanık Nagehan Alçı'nın köşe yazısında Hrant Dink'in ölümüne neden olduğu yönünde iddialarda bulunduğunu belirterek şikayetçi olduğu anlatıldı. Alçı'nın 15 Haziran 2018'deki köşe yazısına da yer verilen iddianamede, "Maalesef bugün hâlâ birey haklarını önemsemeyen hakim-savcı zihniyeti var. Yer yer hükümranlığını sürdürüyor. Sadece İzmir'deki hakim değil, mesela Çağlayan Adliyesi'nde hâlâ Hrant Dink ve oğlu Arat Dink'i sadece Ermeni oldukları için mahkûm eden ve Hrant Dink'i ölüme götüren o malum kararı veren hakim Hakkı Yalçınkaya Asliye Ceza Hakimi olarak görev yapıyor. Bu hukuksuz zihniyetteki yargı personeliyle ilgili gereken süreçlerin işletilmesi için HSK çok önemli bir kurum. Hakimler ve savcılar her siyasi görüşten olabilirler, yeter ki sadece hukuka bağlı ve tarafsız olsunlar" dediği aktarıldı. İddianamede, Nagehan Alçı'nın "Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyordu.