Magazin
22 Eyl 2021 13:58 Son Güncelleme: 22 Eyl 2021 14:02

Rock’n Roll kralı Elvis Presley casus muydu?

Müziğin efsanevi sesi Elvis Presley’nin, Vietnam Savaşı’na karşı çıkan Beatles’ın üyesi John Lennon’u gözetleyerek ABD eski Başkanı Nixon’a rapor verdiği iddia edildi.

İngiliz müzik sunucusu Bob Harris, ABDeski  Başkanı Richard Nixon’ın iktidarı sırasında, Rock’n Roll kralı olarak bilinen müziğin efsanevi sesi Elvis Presley’e casusluk yaptırdığını iddia etti. 

Harris, Nixon’ın 1970’li yıllarda Elvis Presley’den ünlü İngiliz müzik grubu Beatles’ın üyesi olan John Lennon’ı gözetlemesini istediğini öne sürdü. Rockonteurs adlı radyo programında konuşan Harris, Vietnam Savaşı karşıtı görüşleri nedeniyle John Lennon’dan nefret eden Nixon’ın Elvis Presley’den New York’ta yaşarken kendisi için casusluk yapmasını istediğini söyledi.

“HAYAL GÜCÜNÜN BİR ÜRÜNÜ GİBİ GELDİ AMA DOĞRUYDU”

NTV'de yer alan habere göre; Lennon’ın bir dönem telefonunun dinlendiğini ve her yerde takip edildiğini söylediğine dikkat çeken Harris, “Takip edildiğini açıkladığında bunlar kulağa Lennon’ın hayal gücünün bir ürünü gibi geldi ama doğruydu” dedi.

Harris, John Lennon’ın New York’ta kapana kısıldığını ve ülkesi İngiltere’ye dönerse Nixon nedeniyle bir daha ABD’ye dönemeyeceğini bildiğini de belirtti.

Nixon’ın Elvis Presley ile çok yakın arkadaş olduğunu vurgulayan Harris, “Nixon, Presley’den Lennon hakkında toplayabildiği kadar çok bilgi toplamasını istemişti” dedi.

“LENNON İÇİN BU ÇOK HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN BİR DURUMDU”

Harris, Presley’nin 1965’te Los Angeles’ta Lennon ile ilk kez bir araya geldiğinde, ondan ilk görüşte nefret ettiğini belirterek ilişkilerinin küskün bir rekabete dönüştüğünü ifade etti.

Harris, “Lennon için bu, çok hayal kırıklığı yaratan bir durumdu, çünkü Presley’nin şarkılarını çok seviyordu, ancak onun sağcı güneyli bir bağnaz olduğunu keşfetmek onun için büyük bir şoktu” dedi. Harris, bu nedenle Presley’nin Lennon için casusluk yapmayı kabul ettiğini söyledi. 

Elvis Presley 1977’de, Nixon 1994’te öldü. John Lennon ise 1980’de New York’ta öldürüldü.