Kültür Sanat
24 Nis 2022 11:47 Son Güncelleme: 24 Nis 2022 11:51

Rock şarkıcısı Arno hayatını kaybetti

Boğuk sesi ve asi saçlarıyla tanınan ünlü rock müzik şarkıcısı Arno, 72 yaşında kansere yenik düştü.

Belçika'nın 'Arno' lakaplı ünlü rock şarkıcısı Arnold Hintjens, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. Arno'ya Şubat 2020'de pankreas kanseri teşhisi konulmuştu.

Şarkıcının menajeri Filip De Groote yaptığı açıklamada, "Hepimiz onu özleyeceğiz ama o, onu sonuna kadar ayakta tutan müziği sayesinde her zaman kalbimizde olacak" dedi.

21 Mayıs 1949'da Flaman sahil kasabası Oostende'de doğan Arno, 1980'lerde TC Matic grubuna katılmıştı.

'BELÇİKA İÇİN ULUSAL BİR ANITTI'
Ancak onu ünlü yapan solo çalışmaları oldu. "Les Yeux de ma mere" adlı şarkısıyla geniş kitlelerce tanındı. Printemps de Bourges Müzik Festivali'nin direktörü Boris Vedel onun için "Muazzam bir şarkıcı ve şairdi. O Belçika için ulusal bir anıttı" ifadesini kullandı. Belçika Başbakanı Alexander De Croo da Arno için sosyal medyada "Huzur içinde yat Arno" mesajını paylaştı.

Arno, France 24'e verdiği röportajda "Harika bir hayatım oldu. Müzik sayesinde tüm dünyayı gezdim, keyif aldım. Bu mutluluğu da yanımda götüreceğim, teşekkürler hayat" demişti.

Arno'nun en çok bilinen şarkıları arasında "Oh la la la!", "Je ne veux pas etre grande", "Comme a Ostende"; "Mon Sissoyen" "Give me the gift" sayılabilir.