Gündem
24 Haz 2014 17:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:21

Rıza Sarraf'ı görüntüleyen gazeteciye soruşturma şoku!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet skandalına adı karışan işadamı, köşkündeki inşaat çalışmasını görüntüleyen muhabirden şikayetçi oldu.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda adı geçen Rıza Sarraf bu kez Kandilli’deki köşkünü haberleştirdiği için saldırdığı Radikal muhabiri Fatih Yağmur’dan şikayetçi oldu.

sol.org'da yeralan habere göre; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Genel Soruşturma Bürosu tarafından hakkında soruşturma başlatılan Yağmur, zorla ifadeye çağrıldı. “İftira, konut dokunmazlığını ihlal etme” suçlamasıyla karşılaşan Yağmur, ifade vermediği takdirde hakkında yakalama kararı çıkarılacak. Yağmur’a gönderilen ifadeye çağrı tutanağında “Çarşamba günü mesai saatleri içinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımıza gelmeniz, gelmediğiniz takdirde hakkınızda yakalama emrinin düzenleneceği tebliğ olunur” dendi.

Sarraf’ın köşküne girme yönünde hiçbir teşebbüsü olmadığı halde “Konut dokunmazlığını ihlal etme” suçlamasıyla karşılaşan gazeteci Yağmur, kendisine saldıran Sarraf’ın korumaları hakkında şikayetçi olmuştu. Ancak savcılık saldıran Sarraf’a değil saldırıya uğrayan Yağmur’u “suçlu” buldu.

Ne olmuştu?
Rıza Sarraf’ın Kandilli’de satın aldığı boğaza nazır köşkte yaptığı inşaat çalışmalarıyla ilgili belediyelere ve Vakıf Genel Müdürlüğü’ne yapılan birçok şikayetin ardından inşaat çalışmalarını görüntülemek isteyen Radikal muhabiri Fatih Yağmur, inşaat alanında Sarraf’ın korumaları tarafından saldırıya uğradı, kurum kartı da gasp edildi.

Gazeteci Yağmur da yaşadıklarını “Fotoğraf çektiğimiz sırada bina önünde bulunan biri yanıma yaklaştı ve neden çektiğimi sordu. O esnada köşkün içinden bir kişi daha çıktı ve ‘Gel, içeride de var bir tane. Onu da çek’ dedi. Ben de ‘Hayır gerek yok, teşekkürler’ diyerek araca doğru ilerlemeye başladım. Araca 20 metre mesafede iki kişi önümü kesti. Diğer kişi ‘Alın bunu. İçeri alın’ dedi ve kollarımı tutarak içeri doğru sürüklemeye başladılar. 20 metre ileride araçta bekleyen şoföre ‘Polisi ara’ diye seslendim. Beni çekiştirenler panikledi ve onları iterek kollarımı kurtardım. Araca bindim ve hızla oradan ayrıldık” diye anlatmıştı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Sarraf’a ait Royal Holding ise olayı inkar etmişti.