Gündem
21 Ara 2013 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Rıza Sarraf: Yeni Şafak yazarı benden 1 milyon dolar rüşvet istedi

Yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Reza Zarrab'ın suçladığı Yeni Şafak, suçu Bugün'e attı!

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, cemaati destekleyen Bugün hakkında şok bir iddiayı ortaya attı! Yeni Şafak'ın polis müdürü Orhan İnce'ye dayandırdığı habere göre Reza Zarrab, Bugün yazarının kendisinden rüşvet istediğini yazdı.
 
Ancak Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın yaptığı habere göre ise Reza Zarrab savcılık ifadesinde Yeni Şafak yazarının kendisinden 1 milyon dolar istediğini iddia etti.
 
İşte o haber :

Rıza Sarraf savcılıktaki ifadesinde rüşvet iddialarını reddederek, bir Yeni Şafak yazarının kendisinden rüşvet istediğini öne sürdü
 
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen işadamı Rıza Sarraf, “Bir gün Yeni Şafak gazetesinden beni aradılar. İran’a 87 milyar Euro ihracat yaptığım ve kara para akladığımı sorduklarında bu konuda yorum yapmayacağımı, avukatlarımın buna cevap vereceğini söyledim. Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberin metnini getirdi ve de Yeni Şafak gazetesinde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Soyadının K. olması lazım. Eğer bu parayı yani 1 milyon doları vermezsem bu haberi yayınlayacaklarını söyledi” dedi.
 
Yeni Şafak haber için 1 milyon dolar istedi
 
Emniyet şeridi kullanmak için hiçbir yere başvurmadım. Aldığım tehditlerden şirketimin yapmış olduğu cirolardan dolayı İstanbul Valiliği’ne koruma talebinde bulundum. Uygun görüldü ve verildi. Bir gün Yeni şafak Gazetesi’nden beni aradılar. İran’a 87 milyar Euro ihracat yaptığım ve kara para akladığımı sorduklarında bu konuda yorum yapmayacağımı, avukatlarımın buna cevap vereceğini söyledim. Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberin metnini getirdi ve de Yeni şafak Gazetesi’nde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Soyadının K. olması lazım. Eğer bu parayı yani 1 milyon doları vermezsem bu haberi yayınlayacaklarını söylediler. Buna dair elimde ses kayıtları da mevcuttur. Mahkemeye sunabilirim. Telefon görüşmeleri de mevcuttur. El konulan telefonumda bu kayıt şu anda mevcuttur. İncelenebilir.
 
Yeni Şafak'ta ve Bugün'de konuşmuş
 
Çok ilginçtir ki bana ait tapelerde bu haberlerin arkasında O.İ.’nin olduğunu ve kendi konuşmaları olduğu ortadadır. Bunlar tape kayıtlarında vardır. Yeni Şafak’ta konuşmuş. Sonra Bugün Gazetesi’nde konuşmuş. Bunlar bahsi geçen telefonda kayıtlıdır. Daha doğrusu telefonda benden 1 milyon dolar isteme hususu kayıtlıdır. Diğerleri ise tapelere yansıyan kayıtlarda bellidir.

Yeni Şafak haberi nasıl vermişti : TIKLAYIN