Spor
15 Kas 2023 18:50 Son Güncelleme: 15 Kas 2023 18:52

Rıza Çalımbay'dan Burak Yılmaz'a cevap geldi

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı camianın son günlerde en çok konuştuğu isimler olan Burak Yılmaz ve Vincent Aboubakar hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı kulüpten olaylı şekilde ayrılan Burak Yılmaz kendisiyle ilgili eleştirilerine cevap verdi.

S Sport'a konuşan Çalımbay, "Burak yeni başladı, hata yapabilir, yanlış konuşabilir. Benim öğrencimdi hatta onu Trabzonspor'a gönderen benim. Bunlar olabilir, antrenörlük öyle kolay değil. Burak'ın biraz daha sakin olması lazım. İstiyorsa ileride çok iyi antrenör olabilir" dedi.

BURAK YILMAZ NE DEMİŞTİ?
Beşiktaş'ın Antalyaspor'a yenildiği maçın ardından basın mensuplarına konuşan Burak Yılmaz, Çalımbay'ı kastederek "Kanal kanal gezip Beşiktaş'ın başına geçmek istiyorlar." demişti.

Yılmaz, dün de Attila Gökçe'nin aktardığı şekliyle "Kulüpten ayrıldıktan 5 dakika sonra Rıza Çalımbay içeri girdi. Bunlara alışmak lazım" diye devam etmişti.

"OYUNCULAR SEÇİM SÜRECİNDEN ETKİLENMEZ"

Rıza Çalımbay'ın sözlerinden satırbaşları: "Oyuncular seçim sürecinden etkilenmez. Bizim yapmamız gereken şey maç kazanmak. Herkesle konuşuyoruz, adaylara takımla ilgili bilgiler de veriyoruz. Güzel bir yarış olacak. Kim kazanırsa kutlayacağız. Yarın (15 Kasım) takım hep beraber yemek yiyecek. Geçen maçta soyunma odasına girdim, Ghezzal ağlıyor. Arkadaşları çevresine toplanmış, teselli ediyor. 'Oynama, daha kötü olur' dediler. Öyle ikna ettiler oynamadı."

"TEK SIKINTIMIZ SAKATLIKLAR"

"Rebic'le konuştum, çok iyi oyuncu olduğunu, şu an sadece yüzde 40'ını gösterdiğini söyledim. Aynısını Rosier'e de belirttim. Bu takım geçen sezon 15 maç kaybetmeme serisi yaptı. Çok iyi şeyler olacağına inanıyorum, tek sıkıntımız sakatlar. Başakşehir maçında takımın bütünleşmesi harikaydı. Aralarında 'Bu maçı kazanmamız lazım' diye konuşmalar yaptılar. Geçmişte birçok takımla başarılar elde ettim ama Beşiktaş ayrı, Beşiktaş bambaşka. Beşiktaş'a geldiğinde tek hedef şampiyon olur."

ABOUBAKAR AÇIKLAMASI
Rıza Çalımbay, Aboubakar hakkında ise; "Aboubakar'a hazır mısın dedim? 'Yok ayağım ağrıyor' dedi. Başka da bir şey konuşmadım." dedi.