Gündem
06 Nis 2013 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

RIZA BABA ADIYLA DOLANDIRDILAR!

Bursa'da ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı.

Bursa'da kendilerini Kanal D'de yayınlanan 'Arka Sokaklar' dizisindeki 'Emniyet Amiri Rıza Baba', 'Cumhuriyet Savcısı' ve 'Polis' olarak tanıtan 5 şüpheliyi gözaltına alındı. Şüphelilerin cebinden 38 bin lira para çıktı.

YİNE AYNI NUMARA
Merkez Osmangazi, Nilüfer ile Gürsu İlçesi'nde oturan İlknur Dipçi, Turhan Durmuş ve Tokat'ta oturan İbrahim Polat'ı cep telefonuyla arayarak, "Bankadaki hesaplarınız terör örgütü tarafından kullanılıyor, hesaplarınızı bir süreliğine güvence altına almamız lazım" dedikten sonra bankadaki paraların, tanıdıkları adına açılan hesaplara yönlendiren kişiler takibe alındı.

EMNİYET AMİRİ RIZA BABA
Rast gele çevirdikleri telefona çıkan kişilere kendilerini, 'Emniyet Amiri Rıza Baba', 'Cumhuriyet Savcısı' veya polis olarak tanıtan kişilerin 35 yaşındaki Mehmet Gülçiçek, 33 yaşındaki Hasan Caran, 33 yaşındaki Vedat Aktaş, 31 yaşındaki Aykut Beder ve 22 yaşındaki Cumali Arkan olduğu belirledi.

ÜZERLERİNDEN 38 BİN LİRA ÇIKTI
Tokat'ta oturan ve görme engelli olan İbrahim Polat'tan 19 bin, Bursa'da İlknur Dipçi'den 20 bin ve Turhan Durmuş'un hesabından havale ettirdikleri 17 bin lirayı alan 5 şüpheli Bursa'da düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Üzerlerinden 38 bin lira para çıkan beş kişinin sorgusu Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor. İfadeleri alınacak zanlılar, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye çıkartılacak.