Reklam PR
30 Oca 2013 22:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

RIM'İ ATAN BLACKBERRY ARTIK 10'LA DEVAM EDECEK!

Kanadalı Research In Motion (RIM) firması, yeni BlackBerry telefonlarını tanıttı.

Z10 ve Q10 modellerinin görücüye çıktığı gecede yapılan bir diğer önemli açıklama, RIM ve BlackBerry’nin tek bir marka olarak BlackBerry altında birleşmesi oldu. Gecenin bir diğer büyük sürprizi ABD’li ünlü şarkıcı Alicia Keys yaptı. BB 10 işletim sistemi, video izlerken diğer uygulamaları da kullanabilmenize imkan veriyor. Aynı anda birden fazla uygulama indirilebiliyor ve çalıştırılabiliyor. RIM, uzun bir geliştirme sürecinin ardından, merakla beklenen yeni BlackBerry telefonlarını tanıttı. Z10 ve Q10, Singapur’da düzenlenen etkinlikte CEO Thorsten Heins tarafından teknoloji dünyasına sunuldu. Heins, ünlü şarkıcı Alicia Keys’in de yeni kreatif direktörleri olarak göreve başlayacağını açıkladı.

BlackBerry’nin uzun süredir beklenen tanıtım etkinliği, Singapur’da düzenlendi.

CEO Thorsten Heins, Z10 ve Q10 modellerini tanıtmadan önce yaptığı açıklamada, yollarına tek bir marka olarak devam edeceklerini ve RIM ve BlackBerry’nin, BlackBerry markası altında birleşeceğini açıkladı. Heins, aldıkları kararda tüketici bakışının önemli yer tuttuğunu belirtti ve "Normal tüketiciler Reserch  In Motion’ın ne olduğunu bilmiyor" dedi. Heins, ardından ’kullanımı son derece pratik ve tasarımı zarif’ iki modelleri, Z10 ve Q10’u tanıttı. Z10, full dokunmatik, Q10 ise geleneksel BlackBerry kullanıcılarını memnun edecek şekilde tuşlu klavyeye sahip. Her iki telefon, BlackBerry 10 işletim sistemiyle çalışıyor. RIM, sunduğu iki modelle, beklendiği gibi hem yeni kullanıcıları, hem de geleneksel kullanıcıları tatmin etmeyi amaçlıyor.  Z10, full dokunmatik ekrana sahip. Kısaca, Qwerty klavyesi bulunmuyor. Piksel yoğunluğu 356 ppi olan Z10, bu özelliğiyle 326ppi çözünürlüğe sahip iPhone 5’i geride bırakıyor. Z10, 1.5 GHz işlemci hızına sahip çift çekirdekli CPU kullanıyor. 2 GB RAM’ sahip telefon 16 GB dahili belleğe sahip. Z10, microSD kart girişi sayesinde belleğin 48 GB’a kadar artırılmasına imkan veriyor. Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, NFC bağlantı özellikleri bulunan Z10, ivme ölçer, mıknatıs ölçer, jiroskop ve ışık sensörü bulunduruyor. Z10, süper hızlı veri indirimi LTE teknolojisiyle radyo özelliğini de başarılı bir şekilde sunacak. Z10’da iki kamera bulunuyor. Arkadaki 8 mega piksellik kamera, 1080 p video çekim özelliğine sahip. Ön paneldeki 2 mega piksellik kamera ise 720 p video çekim özelliğine sahip.  Z10, 1280 x 768 ekran çözünürlüğünde, 356 ppi LCD ekrana sahip. Bu özellikleri görüntü kalitesini birçok kullanıcıyı tatmin edecek seviyeye çıkarıyor.Q10 modeli ise eski BB modellerinde olduğu gibi tuşlu klavyeye sahip. Q10, 3.1 inç (7.8 cm) ekran genişliğine ve 720x720 ekran çözünürlüğünde.

UYGULAMA DOLU

Yeni BlackBerry telefonları ilk olarak 70 bin uygulama ile sunulacak. Bu rakamın, yeni bir modelin piyasaya sürülüş safhasında uyumlu olduğu en yüksek uygulama rakamı olduğu ifade edildi. Z10 ve Q10, Skype, Amazon Kindle, Evernote, Twitter, LinkedIn, Facebook, Foursquare ile beraber gelecek.

ALICIA KEYS SÜRPRİZİ

BlackBerry etkinliğinde en büyük sürprizlerden biri, ünlü şarkıcı Alicia Keys’in sahneye çıkması oldu. CEO Heins, Keys’in yeni kreatif direktörleri olduğunu belirtti. Keys, sahneye çıktıktan sonra şu açıklamada bulundu:

"Uzun süre BB kullandım ancak bir süre uzak kaldım. Ancak tekrar BB ile çok yakın bir ilişkiye başladığımı söylemeliyim. Yaptığım iş çok vakit alıyor ancak BlackBerry’nin kreatif direktörü olarak çok ciddi bir iş çıkaracağım... İşine çok sadık bir insanım. Bundan böyle uygulama geliştiricileri, tasarımcılar, perakendeciler, nakliyeciler ile çok yakından çalışacağım. Eğlence, müzik, yeni projeler alanında çalışacağım. Amacım, kişisel hayatta tek bir cihazın oynadığı rolü artırmak ve iş için kullanılan telefonu bir eğlence cihazıyla bütünleştirmek." Keys, sahneden ayrılırken CEO Thorsten Heins’a, "Pazartesi ofiste görüşürüz" dedi.

ntvmsnbc