Gündem
30 Eki 2016 13:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Riekerink'e kızınız garson mu diye soran muhabir kovuldu

Galatasaray, Adanaspor maçı sonrası Riekerink'e; "kızınız garson mu" diye soran muhabirin akreditasyonunu iptal etti.

Adanaspor-Galatasaray maçı sonrası bir muhabir Teknik Direktör Jan Olde Riekerink'e kızının garsonluk yapmasıyla ilgili bir soru sordu.

"FUTBOLCULARINIZA DA MÜTEVAZİLİĞİ AŞILIYOR MUSUNUZ?"
Maç sonrası muhabir; "Çok mütevazi bir insansınız. Gittiğiniz her yerde seviliyorsunuz. Bunu biz de görüyoruz. Geçtiğimiz hafta çıkan bir haberde; kızınızın Hollanda'da bir yerde çalıştığı, garsonluk yaptığı yazıyordu. Bunu da saygıyla karşılıyoruz. Haber doğruysa, hocanın bu mütevaziliğini ailesine de aşıladığını görüyoruz. Şuraya gelmek istiyorum; kendisi bir altyapı hocası bu mütevazilik konusunda altyapı futbolcularına ne dersler veriyor?" sorusunu sordu.

"BİZ FUTBOLDA SADECE AKTÖRÜZ"
Bu soruya Jan Olde Riekerink ise; "Bu soru belki maçla çok ilgili bir soru olmadı. İki kızım var, bazen çalışıyorlar da ama şu anda okuyorlar. Diğer taraftan 30 senedir futbolun içindeyim. Büyük kulüplerde de daha alt seviyelerde de çalıştım. Biz futbolda aktörleriz. Taraftarları, futbol izleyenleri mutlu etmemiz gerekiyor. Oyuncularıma söylediğim şey; bizi izleyenleri mutlu edelim. Sadece ben mütevazi değilim, takımımızdaki futbolcularımız da mütevazidir." cevabını verdi.

MUHABİRİN AKREDİTASYONU İPTAL EDİLDİ
Öte yandan bu sorunun sorulmasının ardından Galatasaray resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla muhabirin akreditasyonunun iptal edildiğini ve Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenmanlara ve basın toplantılarına giremeyeceği açıklandı.