Gündem
01 Ara 2017 21:25 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:49

Reza Zarrab ve 22 yakınının mal varlıklarına el konuldu! Kararda Ebru Gündeş detayı!

ABD'deki davada tanık olarak yer alan Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın talimatıyla ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan ve ilerleyen süreçte ‘tanık’ statüsüne geçen Türkiye ve İran vatandaşı iş adamı Reza Zarrab’ın ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu.

soL'dan Cem Boz'un haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği'' gerekçesiyle Reza Zarrab'ın mal varlıklarına el koyma kararı verildiği belirtildi.

El koyma kararındaki listede Zarrab'ın kızı Alara Zarrab'ın da ismi yer alırken, Zarrab'ın yakın çevresi ve akrabaları da bulunuyor.

ABD'deki davada itirafçı olup sanıklıktan tanıklığa geçen Reza Zarrab, davanın dünkü oturumunda, “Ziraat Bankası ile Vakıfbank'ın İran ile yapılan altın ticaretine, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın talimatıyla dahlini Zafer Çağlayan'dan duyduğunu” iddia etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilen yazı şöyle: