Gündem
16 Ara 2011 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

REYTİNGLER İÇİN ÇILGIN BİR KOMPLO TEORİSİ!

Hedefteki dizilerin hiçbirinin muhafazakar kanallarda yayınlanmaması bazı çevrelerin olaya "kompo teorileri" çerçevesinde bakmasına neden oluyor.

İzlenme oranlarının şaibeli bir şekilde yükseltildiği ileri sürülen dizilerin yapımcı firmaları ile reyting ölçüm şirketi AGB’ye yönelik soruşturma gündeme bomba gibi düştü.

Hedefteki dizilerin hiçbirinin muhafazakar kanallarda yayınlanmaması bazı çevrelerin olaya "komplo teorileri" çerçevesinde bakmasına neden oluyor.


OPERASYONDAN SONRA YENİ BİR DÜZEN KURULUR MU?

Mehmet Tezkan, köşesinde bu komplo teorisine de yer verdi:

"Denilen şu.. Ülkeye hâkim olan muhafazakâr iklimle diziler uyumlu değil.. Tecavüz, aldatma, hile hurda aldı başını gitti..
Bu biraz da dizileri zapturapt altına alma operasyonudur!.
Olabilir mi?
Olabilir de olmayabilir de.. Emin değilim..
(...) Bu operasyonun sonunda başka bir düzen kurulur da, yeni deneklerle, yeni bir reyting dünyası yaratılır, muhafazakâr iklime uygun diziler furyası başlatılır mı, yapımcılar mecbur bırakılır mı bilemem..
Biraz komplo teorisi gibi.."

BİRGÜN İDDİAYI MANŞETTEN VERDİ

BirGün gazetesi de bugün manşetinde bu iddiaya yer verdi. "Artık reyting birincisi ulusa sesleniş olacak" denilen haberde şöyle denildi:

"Kulislerde TRT’nin AGB ve SBS’yi devre dışı bırakarak SBT Analiz adlı şirketin önünü açmaya çalıştığı konuşuşuyor. Operasyonun Emniyet’te etkili olduğu bilinen Fethullah Gülen’in dizi fetvasından sonra gelmesi dikkat çekiliyor."