Gündem
06 Eki 2011 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:52

REYTİNG SİSTEMİNDEN ÇIKMAKTA HAKLI OLDUĞUMUZ ANLAŞILDI!

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in 3 yıl önce reyting ölçümlerinin sağlıklı yapılmadığı yönündeki iddiaları TİAK tarafından doğrulandı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Şahin, "Ben bunu ilk söylediğim zaman herkes gülüp geçti. Şimdi ise TİAK açıkladı. 800 kişi reyting ölçümlerinden çıkarıldı, geri kalan da sızabilir." diyor. O dönem bunları gündeme getirdiği için aleyhinde bir sürü haber yapıldığını dile getiren Şahin, "Bu, sadece reyting olayını gündeme getirdik diye değildi. 'Acaba nasıl yıpratırız' diye düşündüler. Kurumdan ayrılmamı beklediler. Çok yıprandım; ama reyting konusunda haklı olduğum ortaya çıktı." şeklinde konuşuyor.
 
Mevcut ölçüm şirketi AGB'den çıktıktan sonra kendi ölçüm sistemlerini kurduklarını belirten Şahin, bu sistemin anlık veriler aktardığını, deneklerin tüm Türkiye'yi yansıttığını söylüyor. Bunların kendi ölçüm sistemlerini daha güvenilir kıldığını aktaran Şahin, özel televizyon kanallarının kurdukları şirketten veri satın almaya başladıkları bilgisini veriyor. Reyting konusunun üzerinde durulması gerektiğine dikkat çeken Şahin, "Bir araya gelip bu konuya özel çözüm üretmemiz gerekir. 3 yıl önce sesini çıkarmayanlar bugün toplantı yapıyor. Biz ise kenardan üzüntü ile seyrediyoruz. Çünkü 3 yıl önce söylemiştik." diyor.
 
Genel Müdür Şahin, ölçüm yapmanın amacının, en çok izlenen kuruluşa, en çok reklam gelirinin gitmesi olduğunu hatırlatıyor. Bu nedenle duruma müdahale edilmesi gerektiğini belirten Şahin, "Burada sesini yükseltmesi gereken, reklam verendir. Ürününüzün tanıtımı için bütçe ayırıyorsunuz. Pay ediyorsunuz ama doğru bir paylaşım değil." ifadelerini kullanıyor.
 
"Leyla ile Mecnun çok iyi, böyle devam eder"

TRT 1'in kurumun amiral gemisi olduğunu aktaran İbrahim Şahin, bu sebeple kanalda çok kaliteli dizilere yer verildiğini ifade ediyor. Leyla ile Mecnun dizisinin çok izlendiğini söyleyen Şahin, başrol oyuncusu ile diğer iki oyuncunun kavgaları sebebiyle diziden çıkarılmasının da diziye zarar vermeyeceğini, dizinin aynı tempoda devam edeceğine inanıyor. Şahin, Mavi Kelebekler, Burası Osmanlı 1711: Sır Kanunu gibi dizilerin de önümüzdeki günlerde ekrana gelmeye başlayacağını anlatıyor.

Zaman