Televizyon
25 Haz 2013 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

REYTİNG KURBANI KANALLAR KEMAL SUNAL'A SARILDI!

Kanalların yayınladığı yerli film sayısının geçtiğimiz 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı ortaya çıktı.

Ekranda Eylül 2012’de başlayan ve Haziran 2013’te sona eren kış döneminde, kanalların yayınladığı yerli film sayısının geçtiğimiz 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı ortaya çıktı.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmada, şimdiye kadar ekranda kış dönemlerinde ortalama 350’i aşkın farklı yerli film gösterimi olurken, geride kalan yayın döneminde ise bu sayının 400’ü geçerek rekor kırdığı belirlendi.

Tekrarlarla birlikte gösterilen yerli film sayısı 900’ü aştı

Geride kalan kış döneminde ulusal 15 kanalda toplam 405 yerli film yayınladığı Interpress’in incelemesinde tespit edilirken, bu filmler içinde 168 tanesinin iki veya daha fazla kez tekrarlandığı da görüldü. Tekrar gösterilen filmlerin toplam sayısının ise 501 adet olduğu ortaya çıktı. Ekranda farklı kanallarda 6 kez tekrar edilen filmler; Çöpçüler Kralı, Neşeli Günler, Şakar Şakir, Tosun Paşa ve Yahşi Batı olurken, 5 kez tekrar edilen filmlerin ise; Dokunmayın Şabanıma, İbo ile Güllüşah, Kapıcılar Kralı, Meraklı Köfteci, Salako, Sosyete Şaban, Şark Bülbülü, Recep İvedik - 2 olduğu saptandı.

Hababam Sınıfı serileri çekilen filmler arasında zirvede

Televizyonda yayınlanan yerli filmler arasında serileri çekilen filmler içinde en çok Hababam Sınıfı’nın gösterildiği tespit edildi. Kış dönemi boyunca Hababam Sınıfı’nın çekilen sekiz devam filmi toplam 11 kez gösterilirken, Kara Murat serisi altı film 10 kez, Recep İvedik serisinin üç filmi ise toplam 9 kez yayınlanmış.

Kanalların vazgeçilmezi Kemal Sunal’ın filmleri

Kanalların geçtiğimiz on ay içinde ekranda yayınlanan yerli filmler arasında zirvede yine Kemal Sunal’ın rol aldığı filmler vardı. Interpress’in aynı araştırmasında, ekranda yer alan 15 ulusal kanalın geçen kış döneminde Kemal Sunal’ın oynadığı 54 filmini yayınladığı belirlenirken, bu filmlerin tam 177 kez tekrarının gösterildiği de tespit edildi.