Magazin
15 Tem 2019 15:35 Son Güncelleme: 15 Tem 2019 16:58

Reynmen'den Işın Karaca'ya cevap: Cahil olmak ne kadar güzel!

Ünlü sosyal medya fenomeni Reynmen'in son şarkısı Ela, kısa bir süre içerisinde milyonlarca izlenme sayısına ulaşarak rekor kırdı. Işın Karaca ise Reynmen'in sahtekarlık yaptığını iddia etti. Reynmen'den ise cevap gecikmedi.

Türkiye'nin önde gelen sosyal medya fenomenlerinden Yusuf Aktaş, namıdiğer Reynmen, "Ela" isimli şarkısıyla rekor üstüne rekor kırdı. Şarkıyı yayınladığı ilk gün 15 milyon izlenmemesi halinde Instagram hesabını kapatacağını söyleyen Reynmen, sadece 10 dakikada 1 milyon görüntülenme sayısına ulaşmayı başardı.

Bir saat içerisinde 3 milyon 600 bin görüntülenme sayısına ulaşarak Türkiye'nin bir saat içerisinde en çok izlenen video olma ünvanını kazanan şarkı, YouTube'un dünya listesinde bir numaraya oturdu ve Reynmen, bu listeye giren ilk Türk olduğunu açıkladı.

 

Reynmen, rekor üzerine rekor kırarken bu durum ülkemizin bilindik isimlerinin de dikkatlerini çekti. Bazı isimler Reynmen'e destek olurken kimi isimlerse ünlü fenomeni eleştiri yağmuruna tuttular. Ünlü bir şarkıcı olan Işın Karaca, konuyla ilgili olarak Instagram'da bir gönderi paylaştı. Karaca bu gönderide "Vallahi de billahi de tebrik ediyorum! Düşünsenize, dinlenmeden beğeniliyorsun, piyasa o kadar elinde!! @youtube Allowing manipulation is being part of a crime!" ("@youtube Manipülasyona izin vermek suçun bir parçası olmaktır.") ifadelerine yer verdi. Bu paylaşım karşısında Reynmen'den yanıt gecikmedi.

Reynmen, "Cahil olmak ne güzel ya her şeyi biliyorsun. Hayır üzülüyorum inanmış bu söylediğine baya İngilizcesini yazıp bir de öyle inandırmış, yazık günah ya Allah'ım esirgesin." diyerek Işın Karaca'ya cevap verdi.

Konuyla ilgili olarak bazı ünlü isimlerden de açıklamalar geldi. Cengiz Semercioğlu açıklamasında; "Rakamlar bir yandan bana da inandırıcı gelmiyor ama diğer yandan YouTube'un böyle bir hileye izin vermeyeceği gerçeği var."ifadelerine yer verirken Ömür Gedik ise konuya biraz daha teknik şekilde yaklaştı. Gedik, YouTube'un bir bilgisayar programı olduğunu hatırlatarak bu programın anormal bir hareket algıladığı zaman izlenme sayısını dondurduğunu ancak beğeni sayılarını dondurmadığını ifade etti. Beğeni sayısının izlenme sayısından fazla olmasını buna bağlayan Gedik, "cahil" kelimesinin bu yüzden kurulmuş olabileceğini belirtti.