Kültür Sanat
25 Eyl 2022 17:24 Son Güncelleme: 25 Eyl 2022 17:25

Ressam Komet hayatını kaybetti!

Komet adıyla bilinen ressam ve şair Gürkan Coşkun, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Komet adıyla bilinen ressam ve şair Gürkan Coşkun, kanser nedeniyle  81 yaşında hayatını kaybetti. Duvar’da yer alan habere göre "Kuyruklu yıldız" anlamına da gelen "Komet" ismini kullanan sanatçı, Mehmet Güleryüz'ün Güldüğüme Bakma adlı nehir söyleşisinde belirttiğine göre, ismini, "Bill Haley & His Comets" grubundan esinlenerek aldı.

İlk sergisini 1974'te Fransa'nın Rouen şehrinde açan sanatçı, 1974'ten itibaren de Salon de Mai (Mayıs Salonu) sergilerine düzenli olarak katıldı. Paris'te bulunduğu sırada Rönesans öncesi İtalyan sanatını, Pompei resimlerini ve İtalyan Primitifleri'ni inceleyen sanatçı, bilinçaltının gizemli dünyası üzerine kurulu ancak gerçeklikle bağını koparmayan eserler vermeye başladı.

Yaşamını İstanbul ve Paris'te sürdüren ressam, Türkiye'de on beş, Paris'te dokuz, Viyana, Salzburg, Lozan ve Brüksel'de ise birer kişisel sergi açtı. Komet ayrıca, birçok uluslararası sergiye katıldı. Eserleri, Lozan Canton Müzesi, Viyana Modern Sanatlar Müzesi, Kopenhag Grafik Sanatlar Müzesi, Paris Modern Sanatlar Müzesi ve İstanbul Modern gibi müzelerde yer alıyor.