Gündem
28 Ağu 2013 18:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:22

RESMİ İLAN VE REKLAMLARIN SAYISI ARTACAK!

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel basını güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi..

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Denetimleri, 'birkaç gazetecinin canını yakalım, birkaç gazeteci daha sıkıntı yaşasın veya şu gazete kapanmak zorunda kalsın' anlayışıyla hiçbir zaman yapmıyoruz" dedi.
 
Atalay, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamlarında ziyaret etti.
 
Kentteki basın kuruluşu temsilcileriyle Sevgi Kafe'de bir araya gelen Atalay, burada yaptığı konuşmada, Samsun'a istişare toplantısı yapmak için geldiklerini belirtti.
 
Mevzuatın verdiği görevin gereği olarak kontrol yapmaya devam edeceklerini dile getiren Atalay, şunları söyledi:
 
"Baktık ki kurallara uymuyor, sizin gazetecilik gelişiminize katkı sağlamıyor, Allah yazgısı değildir, tabi ki mevzuatı değiştiririz ama o mevzuat değiştirilinceye kadar uygulamak zorundayız. Zaman zaman kontroller ve denetimleri yapıyoruz. Denetimleri, 'birkaç gazetecinin canını yakalım, birkaç gazeteci daha sıkıntı yaşasın veya şu gazete kapanmak zorunda kalsın' anlayışıyla hiçbir zaman yapmıyoruz. Daha kaliteli bir gazete çıkması için, kuralları uyguluyor mu, gerçekten meslektaşlarımız orada çalışıyor mu, emek verenler, iletişim mezunları, herhangi bir fakülteden mezun olup da gerçekten gazeteci olanlar mı çalışıyor, yoksa göstermelik elemanlarla bize bir kişinin hazırladığı gazete mi sunuyorlar, tabi ki buna bakmak durumundayız."
 
Denetimleri devam ettireceklerini anlatan Atalay, "Belki artırarak devam ettireceğiz. Sizin iyiliğiniz için, sizi geleceğe hazırlamak için denetimlerimizi yapıyoruz" diye konuştu.
 
Samsun'da şube açılmasının ardından ilan potansiyelinin arttığını ifade eden Atalay, "Çünkü kaçak ilanları engelledik, yeni ilanlar yönlendirdik. Siz iyi gazete yaptıkça görüyorum ki gazetelerimizde reklamlar artıyor, Türkiye düzeliyor, Samsun büyüyor. İnanılmaz yatırımlar yapılıyor" dedi.
 
 "Şube sayımız 36'ya ulaştı"

 
Mehmet Atalay, Samsun'un, göreve gelişinin ardından ilk şube açtıkları yerlerden biri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Bu potansiyeli vardı, buna layıktı, onun için burada şube açtık. Şube sayımız 36'ya ulaştı. Kalan illerimizi de şube değil de temsilcilik haline getirmeyi düşünüyoruz. Artık valiliklerimiz üzerinden bu yükü almak istiyoruz. Valilikler basından hoşnutsuz değiller ancak sırtlarında bir yük, ekip kuracak durumda değiller. Bu iş için gerekli donanıma sahip değiller. Kanun gereği bizim olmadığımız yerlerde bu işi mecburen yapıyorlar."