Gündem
29 Eyl 2014 17:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Resmi Gazete'de toplu iş sözlemesi yetkisi Medya-İş'te

Resmi Gazete çalışanları için toplu iş sözleşme imzalama yetkisini Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) aldı.

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendikalarının Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü için başvurduğu yetki belgesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan geldiğini belirtti.

Resmi Gazete çalışanlarının yaklaşık on ay önce sendikalarına katılarak kendilerine güç kattığını ifade eden Eser, "Toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi elimize ulaşmıştır. Resmi Gazete'deki emekçilerin, haklarını geri kazanma vaktidir" diye konuştu.

Söz konusu çalışanların sorunlarını tek tek dinleyeceklerini ve oluşturacakları komisyonun çalışmalarına başlayacağını dile getiren Eser, şunları kaydetti:

"Görüşmelerimizde üyelerimizin sosyal haklarının çok daha iyiye götürülmesi için elimizden geleni yapacağız. Kısa süre önce Anadolu Ajansı'nda yaptığımız örnek toplu iş sözleşmesi gibi tüm Resmi Gazete çalışanlarının da tüm sorunları ve sosyal hak kayıpları ele alınarak güzel bir sözleşme yapacağımıza inanıyoruz.

Resmi Gazete çalışanlarına hayırlı olsun dileklerini ileten Eser, "Basın, yayın ve gazetecilik iş kolunda çalışan herkesi sendikamız çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Medya-İş'in örnek sendikacılığı çok kısa zamanda herkes tarafından fark edilmiştir. Konfederasyonumuz Hak-İş'in de desteğiyle her geçen gün büyümeye ve gerçek anlamda sendikacılık yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.