Gündem
26 Ara 2013 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Resmi Gazete'de çıkan gerçek; Bayraktar "istifa ettim" dedi ama!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifa etmeden önce, görevden alındığı ortaya çıktı..

Canlı yayında Başbakan Erdoğan'ı suçlayıp bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın kabine değişikliğinde istifa etmeden önce, görevden alındığı söyleniyor.
 
Hükümete göre; Erdoğan Bayraktar'ı, Başbakan Erdoğan Anayasa'nın 109. Maddesi uyarınca görevden aldı..
 
Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğe ilişkin atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu yazıda eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili olarak, "Bakanlar Kurulunda görev alan; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Bakanlık görevinden alınmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109 uncu maddesi uyarınca yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim" ifadesi yer aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onay yazısında ise, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Başbakanın teklifi üzerine bakanlık görevinden alınmıştır" denildi.

 
Kabinedeki yeni atamalarla ilgili kararnamede, "Bakanlar Kurulunda görev alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen?Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bakanlık görevlerinden istifa etmişler ve istifaları kabul edilmiştir" ifadesi de yer aldı.
 
Anayasa'nın 109. Maddesi şöyle:
 
"Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur. Başbakan, Cumhurbaşkanınca, TBMM üyeleri arasından atanır. Bakanlar, TBMM üyeleri veya milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından Başbakanca seçilir ve Cumhurbaşkanınca atanır; gerektiğinde Başbakan'ın önerisi üzerine Cumhurbaşkanınca görevlerine son verilir"