Teknoloji
24 Mar 2023 14:51 Son Güncelleme: 24 Mar 2023 14:53

Reşit olmayanlara sosyal medya kısıtlaması! Ebeveynlerin erişimi olacak…

ABD’nin Utah eyaletinde reşit olmayanların TikTok, Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarını ailesinden izinsiz kullanmaları yasaklandı. Eyalet Valisi, sosyal medyanın reşit olmayanlarda psikolojik rahatsızlıkları artırdığına dikkat çekti.

ABD’nin Utah eyaletinde 18 yaşından küçük olanların sosyal medya kullanımına kısıtlama getirildi. Utah Valisi Spencer J. Cox, Utah Sosyal Medya Düzenleme Yasası’nı imzaladığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cox, “Sosyal medyanın reşit olmayan çocuk ve gençlerde, depresyon ve diğer psikolojik rahatsızlıklara neden olduğunu, bu tip hastalıkların giderek arttığını” belirtti.

EBEVEYNLERİN HESAPLARA ERİŞİMİ OLACAK

Yasaya göre, sosyal medya platformları Utah sakinleri için yaş doğrulaması yapacak, reşit olmayanlara yönelik tüm reklamları, reşit olmayan kişinin takip etmediği veya arkadaş olmadığı kişilerden mesaj almasını yasaklayacak, 18 yaş altındakilere ait hesapların aramalarda görünmemesini ve 18 yaşın altındakiler için siteleri 22.30 ila 06.30 arasında kapatacak.

1 Mart 2024 tarihinde yürürlüğe girecek yasanın ayrıca sosyal medya platformlarının ebeveynlere gençlerin hesaplarına erişim izni vermesini de gerektirecek.