Spor
12 Eyl 2022 17:45 Son Güncelleme: 12 Eyl 2022 17:48

Rennes, Fenerbahçe maçı için gişeden bilet satmayacak

Fransa temsilcisi Rennes, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesi güvenlik gerekçesiyle gişeden bilet satmayacağını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci haftasında 15 Eylül Perşembe günü Fenerbahçe'yi konuk edecekleri karşılaşma, organizatörler tarafından "yüksek riskli" kategorisinde değerlendirildi.

UEFA ve emniyet yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından maç öncesi bazı güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verildiği, bu kapsamda gişeden bilet satılmayacağı vurgulandı.

Mücadeleyi, yaklaşık 19 bin Rennes taraftarının sahip olduğu kombine bilet sahipleri ve bin 350 misafir takım seyircisi tribünden takip edebilecek.

Fransız ekibinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yüksek riskli olarak sınıflandırılan bu Avrupa Ligi maçının güvenliğinden sorumlu yetkililerle yapılan birkaç görüşmenin ardından; Stade Rennais F.C., 12 Eylül Pazartesi günü, başlangıçta planlandığı gibi, Genel Halk bilet gişesini saat 15.00'te açmama kararı aldı.

Bir önlem olarak, bilet satışları bu nedenle kapalıdır. Yaklaşık 19 bin kişi (öncelikle kombine sahiplerimiz) bu nedenle önümüzdeki Perşembe Roazhon Park'ta ağırlanacak.

Bu karar bizi üzüyor, ancak muhataplarımızın tavsiyelerini önemsemek ve futbol maçlarında yaşanabilecek aşırılıkları göz önünde bulundurarak, kulübün öncelikli hedefini karşılama konusunda sorumluluklarımız ön plana çıkıyor. En güvenli şekilde stadyumumuzda maçın izlenmesini sağlamak bizim görevimiz.''