Eğitim
29 Ara 2021 13:11 Son Güncelleme: 29 Ara 2021 14:20

Rektörlükten 5 ay sonra yazı: Her şeyin nedeni Erkan Baş tweeti çıktı

Boğaziçi Üniversitesi hocası Can Candan, öğrencilerin "kayyum rektör" eylemlerine destek verdiği için görevden alınmış, Candan'ın kampüse girmesine de izin verilmemişti. Nedeni ortaya çıktı...

Boğaziçi Üniversitesi'nde Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan, öğrencilerin "kayyum rektör" eylemlerine destek verdiği için görevden alınmış, Candan'ın kampüse girmesine de izin verilmemişti. 

Görevden alınmasından tam 5 ay sonra Boğaziçi Rektörlüğü, Candan'a bir yazı gönderdi. 

Yazının ayrıntılarını sosyal medya hesabından paylaşan Candan, rektörlüğün 29 Aralık'ta kendisini savunmaya çağırdığını duyurdu. 

Candan savunma çağrılmasıyla ilgili “Bu yazıyla 29 Aralık günü beni ilk defa soruşturmaya davet ediyorlar. Beş buçuk ay önce yürütmedikleri, sonuçlandırmadıkları ama haksız, hukuksuz olarak görevden alınma sebebim olarak gösterdikleri soruşturmayı şimdi yürütmeye çalışıyorlar. Neden mi? Çünkü açtığım dava sürecinde üst mahkeme nerede soruşturma belgeleri dedi” ifadelerini kullandı.

ERKAN BAŞ'IN SÖZLERİNİ PAYLAŞTIĞI İÇİN GÖREVDEN ALINDI

Candan ayrıca kendisine gönderilen yazıda görevden alınma sebebinin Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın sözlerini paylaşması olduğunu aktardı.

Candan, “Madem soruşturma yapmadınız, nasıl görevden alınma sebebi olarak yürütmediğiniz, sonuçlandırmadığınız soruşturmayı kullanır, beni ve öğrencilerimi mağdur edersiniz? Peki, soruşturmaya sebep gösterdiğiniz paylaşıma ne demeli? Bir haber portalında çıkan ve alıntıladığım (bana ait olmayan) sözleri tırnak içine alarak Twitter’da paylaşmam… Erkan Başkan söylediklerini bir haber portalından alıntıladım bak neler oldu” diye yazdı.

İşte o paylaşım: