Gündem
29 Mayıs 2024 08:36 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2024 08:53

Rektör bey’den 504 bin liralık şov! Erdoğan'ın genelgesini Erdoğan'ın damadı için deldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Tasarruf genelgesi 17 Mayıs'ta Resmi Gazetede yayımlandı. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Zülfikar, üniversitede ses sistemi olmasına rağmen, 21 Mayıs'ta Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar’ın karşılanma töreni için 504 bin liraya ses sistemi kiraladı. İşte Prof. Zülfikar’ın emri, kardeşinin imzasıyla Şov Prodüksiyon’a yapılan ödemenin belgeleri..

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 21 Mayıs’ta İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde düzenlenen Gelecek için Bilim ve Teknolojileri Buluşmaları töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar geleceğin mucitleri, mühendisleri ve bilim insanları ile bir araya geldi. Bu tören için İstanbul Üniversitesi’nde seferberlik ilan edildi. Her şeyin kusursuz olmasını isteyen Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, üniversitede ses sistemi olmasına rağmen bu törene özel ses sistemi kiralanmasının talimatını verdi.

İMZA REKTÖR’ÜN KARDEŞİNDEN!

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın talimatıyla, Kurumsal İletişim Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Zülfikar imzasıyla Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na gönderilen yazıda, ‘’Üniversitemiz öğrencileri için 21 Mayıs 2024 tarihinde Beyazıt yerleşkesinde gerçekleşecek olan Türkiye'nin Teknoloji ve Savunma Sanayi Yıldızı ‘İstanbul Üniversitesi'nde gençlerle buluşuyor’’ etkinlik için ses sisteme kiralama için başkanlığınız tarafından karşılanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim’’ ifadelerine yer verildi.

BİR GÜN SONRA 520 BİN LİRA ÖDENDİ

Prof. Zülfikar’ın emri kardeşi Prof. Dr. Haluk Zülfikar’ın talimatı için harekete geçildi. Üniversitede konser etkinliklerinde kullanılan son model ses sistemleri olmasına rağmen ses sistemi kiralama talebi şaşkınlıkla karşılansa da talimat anında yerine getirildi. Selçuk Bayraktar’ın üniversiteli gençlerle buluştuğu etkinlik için Şov Prodüksiyon isimli şirketine 504 bin liralık ödeme yapıldı.

GENELGE AÇIK: ÖDEME YAPILMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak 17 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete'de ‘Tasarruf Tedbirleri’ kapsamında yayımlanan genelgesinde ‘Zorunlu haller dışında kullanılmayacak’ hükmü olmasına rağmen Prof. Zülfikar şatafattan kaçmadı. ‘Temsil, Tören, Ağırlama Giderleri’ adı altında alınacak tasarruf tedbirleri şöyle anlatıldı; ‘’ Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzer kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacaktır’’

SELÇUK BAYRAKTAR’A METHİYELER DİZDİ!

MedyaRadar’ın üniversite kaynaklarından edindiği bilgilere göre, ses sisteminin kiralanması talimatı sonrası üniversitede farklı sesler yükselmeye başladı. ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları çok açık. Ayrıca bizim üniversitede son model ses sistemi mevcut. Hatta üniversitede düzenlenen konserlerde de onlar kullanıldı’’ denilse de Prof. Haluk Zülfikar’ın rektör ağabeyinin talimatının yerine getirilmesi emredildi.

Prof. Zülfikar’ın Selçuk Bayraktar’a methiyeler dizdiği konuşmasında şunları söyledi; ‘’ Genç arkadaşlarımızın mucit olma yolunda Selçuk Bayraktarı örnek alması Türkiye'deki teknolojik ve bilim dalındaki gelişmeler bizi mutlu etmektedir. Bilim ve teknolojide ilerleyip daha iyi hedeflere yönlendirilmesi üniversitelerin sorumluluğudur. Gençlerin içindeki cevheri çıkarıp topluma ve ülkeye kazandırmak en büyük hedefimizdir. Gençlerimizi yeni ufuklara taşımak gayretindeyiz"