Gündem
28 Tem 2011 10:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

REKOR CİRO AÇIKLANDI! BUNA İNANMAK ZOR AMA GERÇEK!

300 milyar doları aşan borsa değeriyle en kıymetli marka haline gelen Apple, iPod hariç her alanda kendi rekorlarını kırıyor.

Her şeyi değiştirecek anahtarın adı ise 'Çin'

Geçtiğimiz hafta Çin’de bir dizi sahte Apple mağazası ortaya çıktı. Dünyanın en sıkı kurallarına sahip firmasının en önem verdiği alanlardan biri iç tasarımından renklerine, görevlilerin kıyafetlerinden yerleşime kadar taklit edilmişti. Üstelik bu mağazalar neredeyse zincir olarak anılacak sayıya gelmişti. Ortaya çıkmasının ardından hemen devreye giren Apple avukatları Çin yönetiminin yardımıyla hepsini birer birer kapattı.
Apple, Çin’de resmi olarak sadece Şanghay’da iki mağazayla yer alıyor. Aynı şehirde bir mağaza daha inşa halinde. Ancak talep o kadar fazla ki firma buraya sipariş yetiştirmekte zorlanıyor.
iPad ve iPhone’ların Çinli üreticisi Foxconn da bu talepten yola çıkarak 500 lisanslı bayi açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Firma yönetimiyse kaderlerini değiştirecek resmi iPhone satışı için gün sayıyor. Abone sayısı ve cirosuyla dünyanın en büyük mobil operatörü China Mobile ile yapılan görüşmeler olumlu giderse Apple dünyanın trilyon dolar değerindeki ilk şirketi olmaya doğru yol alacak.

Rekor ciro açıklandı
Apple geçtiğimiz hafta açıkladığı finansal tablosuyla yatırımcıların da yüzünü güldürdü.
Hizmet verdiği her alanda yükseliş kaydeden firma son üç aylık gelirini geçen seneki 15.70 milyar dolar seviyesinden 28.57 milyar dolara, kârınıysa 3.51 milyar dolardan 7.31 milyar dolara çıkardı. Gelirde ABD dışı pay yüzde 62’ye ulaştı.
Bu dönemde 20.34 milyon iPhone, 9.25 milyon iPad, 3.95 milyon Mac ve 7.54 milyon iPod satıldı. En büyük artış yüzde 142 ile iPhone4 ve yüzde 183 ile iPad2’de yaşandı.
Böylece iPad’ler Mac bilgisayarların iki katı satışa ulaştı. Yüzde 20 ile tek düşüş yaşayan ürün grubu iPod oldu.
Son kalemde Apple’ın elindeki nakit para 76 milyar 200 milyon dolara ulaştı.

Yeni Macbook Air yeni sistemle geldi
Apple’ın en çok satan ürünlerinden Macbook Air güncellendi. Önceden olduğu gibi 11 ve 13 inçlik iki ekran alternatifli yeni seride SSD kapasitesi 128 ve 256GB şeklinde iki seçeneğe sahip. Belleğin 4GB’a çıktığı seride işlemci mimarisi de Intel’in yeni Core i5 ve i7 platformuna kavuştu.
Hızlı veri aktarımı sağlayan Thunderbolt yuvası, N kategorisi hızlı kablosuz internet altyapısı, arkadan aydınlatmalı klavye de yeniliklerden birkaçı.
11 inçlik modelinin ABD fiyatı 999 dolar olarak belirlenen Macbook’un bir diğer yeniliğiyse 250’den fazla yenilik içeren yeni Apple işletim sistemi Lion. 30 dolardan AppStore’da satışa sunulan Lion şimdiden 1 milyondan fazla mevcut kullanıcı tarafından yüklendi.

ETİKETLER
#iPad #apple