Reklam PR
18 Oca 2012 21:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

REKLAMVEREN HANGİ DİZİLERİ TERCİH ETTİ?

Medya Takip Merkezi, bu hafta da yerli dizilerin reklam karnelerin analiz etti.Bu hafta hangi diziler reklam verenlerin gözdeleri oldu?

MTM’nin her hafta düzenli olarak yaptığı yerli diziler araştırmasında bu hafta, FOX’ ta yayınlanan “Deniz Yıldızı” adlı dizi, geçen hafta" Hayat Devam Ediyor"a kaptırdığı birinciliğini geri alarak ilk sıraya yerleşti. "Deniz Yıldızı", 241 reklam adediyle bu haftanın en çok reklam alan yerli dizisi oldu. ATV’nin sevilen dizisi “Hayat Devam Ediyor” adlı dizisi ise 183 adet reklam alarak ikinci sıraya geriledi.

Show TV’den bu hafta listeye tek dizinin girmesi ise araştırmanın dikkat çekici detaylarından biri oldu. “Adını Feriha Koydum” bu hafta 153 reklam adediyle en çok reklam alanlar listesinde üçüncü sırada yer aldı.

Reklam verenlerin bu haftaki gözde kanalları …

MTM’nin yapmış olduğu aynı araştırma sonuçlarına göre, son aylarda yaşanan Reyting Operasyonu’ndan sonra reklam verenlerin reklam paylarını azalttığı gözlemlenirken, yeni başlayan ve izleyicilerin dikkatini toplayan diziler sektöre yeniden bir canlanma getirdiği görüldü. Bu canlanmadan en çok payı ise bu hafta, yaşadığı değişim rüzgârlarıyla izleyicilerin dikkatini çekmeye başaran Star TV ve yeni dizileriyle ekranda boy gösteren ATV aldı.ATV geçen hafta olduğu gibi, bu hafta da en çok reklam alan dizilerin yer aldığı kanal oldu. Toplamda 4 dizisiyle listede yer alan ATV, beğeniyle izlenen dizilerine geçtiğimiz hafta bir yenisi “Son” adlı diziyi de ekleyerek reklam verenlerin gözdesi oldu.Aynı araştırmaya göre, Star TV yapımları da en çok reklam alan diziler arasında yerini aldı. İlgiyle izlenen İffet 118 adet, yeni başlayan “Koyu Kırmızı” 112 adet ve yakın zamanda kanala transfer olan “Muhteşem Yüzyıl” 99 adet reklam alarak Star TV’yi reklam verenlerin en çok tercih ettiği ikinci kanal olarak listede yer almasını sağladılar.

İşte 9 – 15 Ocak haftasının prime time’da en çok reklam alan yerli dizileri;

HAFTANIN EN ÇOK REKLAM ALAN DİZİLERİ REKLAM ADEDİ
1 Deniz Yıldızı / FOX (6 bölüm, 1’i tekrar) 241
2 Hayat Devam Ediyor / ATV (1 bölüm, yeni) 183
3 Adını Feriha Koydum /Show (1 bölüm, yeni) 153
4 Son / ATV (4 bölüm, 3’ü tekrar) 132
5 İffet /Star (1 bölüm, yeni) 118
6 Koyu Kırmızı / Star (2 bölüm,1’i tekrar) 112
7 Al Yazmalım / ATV (2 bölüm, 1’i tekrar) 101
8 Muhteşem Yüzyıl / Star (1 bölüm, yeni) 99
9 Kuzey Güney / Kanal D (1 bölüm, yeni) 95
10 Yahşi Cazibe / ATV (1 bölüm, yeni) 94

Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi (09 - 15 Ocak 2012 haftası. Listeleme, toplam reklam süresi üzerinden yapılmıştır. Ölçüme, bu dizilerin prime time diliminde yayınlanan yeni bölümleri, özet ve tekrarları dâhildir.)

 Haftanın en çok haber olan dizileri

MTM’nin 09-15 Ocak arasında yaptığı araştırmaya göre, bu hafta da sonuçlarda farklılık yaşanmadı. Yine en çok konuşulan yerli dizi haftalardır zirveyi kimseye kaptırmayan  “Muhteşem Yüzyıl” oldu. En çok habere konu olan diziler sıralamasında Muhteşem Yüzyıl’ı “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” yerli dizisi takip etti.Haftanın en çok haber olan diğer dizileri ise şu şekilde;

 HAFTANIN EN ÇOK HABER OLAN DİZİLERİ
1 Muhteşem Yüzyıl
2 Öyle Bir Geçer Zaman Ki
3 Kuzey Güney
4 Son
5 Keşanlı Ali
6 Akasya Durağı
7 Behzat Ç.-Bir Ankara Polisiyesi
8 Yahşi Cazibe
9 Umutsuz Ev Kadınları
10 Adını Feriha Koydum
Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi (09 - 15 Ocak 2012 tarihleri arasında yaptığı basın takibi sonuçlarından derlenmiştir.)
 

www.medyaloji.net