Televizyon
24 Haz 2022 12:54 Son Güncelleme: 24 Haz 2022 12:55

Reklamlı Netflix geliyor: İçerikler daha ucuza izlenecek

Netflix CEO'su Ted Sarandos, platformun reklamlı abonelik sistemine geçeceğini duyurdu. Paket, kullanıcıların Netflix içeriklerini daha ucuza ancak reklamlı bir şekilde izlemelerini sağlayacak.

Netflix CEO'su Ted Sarandos, Netflix'in reklamlı paketlerinin kimi hedeflediğini açıkladı. Cannes Lions reklamcılık festivalinde konuşan Sarandos, "'Daha düşük bir fiyat istiyorum ve reklamları izleyeceğim' diyen kişiler için bir reklam paketi ekliyoruz" dedi.

Bu paket, kullanıcıların Netflix içeriklerini daha ucuza ancak reklamlı bir şekilde izlemelerini sağlayacak. Yeni Netflix paketinin ise ne zaman kullanılacağı henüz bilinmiyor. 

'BİR REKLAM KATMANI EKLEYECEĞİZ'

Reklam kararı hakkında konuşan Sarandos, şu ifadeleri kullandı:

"'Netflix benim için çok pahalı ve reklam olmasını umursamıyorum" diyen büyük bir müşteri bölümünü masadan kaldırmıştık. Bir reklam katmanı ekliyoruz; bugün bildiğiniz gibi Netflix'te reklam göstermiyoruz. 'Daha düşük bir fiyat istiyorum ve reklamları izleyeceğim' diyen kişiler için bir reklam paketi ekliyoruz.”

Geçtiğimiz aylarda, yıllar sonra ilk kez abone kaybeden Netflix, bunun ardından bazı köklü değişikliklere imza atmaya başlamıştı. Şirket, değişiklikler kapsamında birçok yapımı platformdan kaldırdı, projelerini iptal etti ve şirket içi politikasını değiştirdi.