Reklam PR
13 Eyl 2012 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

REKLAMLARIN EN KOMİĞİ KİM?

Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Ata Demirer'in sinemadaki rekabeti reklamlara da taşındı. Peki en çok hangisine gülüyoruz? Murat Tolga Şen yazıyor.

Gişe sinemamızda her yılın şampiyonları, bir kaç istisnayı saymazsak, daima komedi filmleridir. O türün tepesinde ise üç isim yer alıyor: Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Ata Demirer... Dönem dönem yanlarına yanaşan isimler olmuyor değil, mesela Tolga Çevik geçtiğimiz sezon Sen Kimsin adında kötü bir filme hatırı sayılır bilet sattı. Şafak Sezer'in de kendi kitlesi var. Yine de zirvedeki isimler belli...

Bu rekabet bir süredir TV ekranlarına da taşındı. Cem Yılmaz Türk Telekom ve İş bankası, Şahan Gökbakar Turkcell, Ata Demirer ise Avea reklamlarında boy gösteriyor. Hepsinin iletişim firması (İş bankası hariç) olması tesadüf mü, hiç sanmam!

Demek ortada reklamlarda da süren bir rekabet var. Oynadıkları reklamların ortak paydası mizah, adamlar zaten komedyen farklı olması beklenemez. Ayrıca araya sıkıştırmak isterim ki, TTNet reklamlarına çıkan Şener Şen'in yüzü onca yıldan sonra komedi yapamayacak kadar yaşlandı. Geç olsa da bu fatkedilmiş olacak ki, artık ona Tosun Paşa filmlerindeki mimik komedisi yaptırmaktan vazgeçip Muhsin Bey'deki 'ağır insan' profiline geçiş yaptırmışlar.

Esas konumuza dönelim... Şahan ve Ata'nın yeni reklamları dönmeye başladı. Açıkçası izleyici bunları bu oyuncuların performansları için izliyor. Reklamı veren firmanın mesajları da çayın yanındaki kek gibi bünyemize sirayet ediyor.

Darılmaca, gücenmece olmasın ama ben en çok Şahan gökbakar'a gülüyorum. Recep İvedik şeytan üçgenine sıkıştırdığı harika performansı bu reklamlarda patlıyor. Turkcell reklamlarındaki 'Öztürk' karakteri şahane, istemsiz bir kahkaha patlaması yaratıyor.

Ata Demirer ise sinemadaki sempatik haline güveniyor ancak ona yazılan metinler içler acısı... Yeşilçam zamanlarında dondurulmuş bir metin yazarıyla ya da ekiple çalışıyor olmalılar. İzlediğim son Avea reklamı da güldürmedi. Bence Ata demirer çok yetenekli bir komedyen ancak bu şekilde devam ederse sinemada satacağı bilet sayısını azaltır, bir önlem almalı...

Gelelim daha bu iki isim ortada yokken bile Panasonic cep telefonu reklamlarıyla bizi gülmekten yerlere yatıran Cem Yılmaz'a.... Cem Yılmaz'ın reklam işleri, yayınlanan tüm reklamlardan daha çok prodüksiyon değeri (ecnebiler production value diyorlar) içeriyor. Kafa patlatılarak yazılmış metinler, inanılmaz bir işçilikle çekilmiş olarak karşımıza çıkıyor ancak burada da bir sorun var!

Yahşi Batı'dan beri, Cem Yılmaz sanki kendisini taklit eder gibi bir performans veriyor. İş Bankası reklamındaki "aslan parçasıııı" deyişi örneğin... Sesini fazla pesleştiriyor ve suni bir acelecilikle konuşuyor. Eski, "kodum mu oturtan" günlerinden çok ötede....

Yani, eğer reklamları gülmek için izliyorsanız, zirvedeki isim: Şahan Gökbakar.... Tabi bu benim değerlendirmem. Bu yetenekleri sinema performanslarıyla değerlendirmeyi tercih ederim. Yeni filmlerini merakla bekliyorum.

Twitter.com/murattolga