Gündem
03 Haz 2013 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

REKLAMLARI İPTAL EDEN BEDELİNİ AĞIR ÖDER!

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı olayları sonrası bazı aracı kurumların reklam verenlerin haberi olmadan ilanları kestiklerini belirtti.

Başbakan, "reklam iptali ideolojik ambargodur" dedi.

Kuzey Afrika seyahati öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, reklam sektörünü de ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.
Dün Habertürk’te Fatih Altaylı’nın Teke Tek adlı programına konuk olan Erdoğan, burada ’aracı kurumlar’ olarak nitelediği medya ajanslarını, reklamverenlere haber vermeden reklam anlaşmalarını askıya almakla suçlamıştı.

’İptal eden bedelini öder’

Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında da yöneltilen bir soru üzerine aynı konu üzerine açıklamalar yaptı. Bazı şirketlerin reklam iptali yapması doğru bulmadığının altını çizen Erdoğan, "Yerli yabancı şirketler bu olaylardan dolayı yapıyorlarsa bunun bedelini çok ağır öderler. Bunu hükümetimize yönelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmelerine ideolojik ambargo alarak görüp, gerekli müdahaleleri yaparız. Bu ülkeyi onlar yönetmeyecek, biz yöneteceğiz. Böyle bir tavıra girmeleri yanlıştır, biz buna müsaade etmeyiz. Bu 3-5 günlük bir adımdır, düzelir diye düşünüyorum" dedi.

Mediacat