Reklam PR
21 Nis 2011 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:15

REKLAM SÜRESİNDEKİ KISALMA TV KANALLARINI NASIL ETKİLEDİ?

Nar Ajans, RTÜK yasası ile birlikte televizyonlardaki reklam sürelerine ayar çeker çekilmesinin ardından TV'lerdeki durumu araştırdı. İşte sonuçlar..

RTÜK yasasındaki reklam süre ve zamanlamasında yapılan değişiklik sonrası, ülkemizde reklam takibi konusunda hizmet veren Nar Ajans, yeni uygulamanın kanalların yayınladığı reklam süreleri üzerindeki etkisini araştırdı. Nisan ayı itibarıyla başlayan bu uygulamanın yansımalarının incelendiği rapora göre; Televizyondaki kanalların yayınladığı reklam sayılarında düşüş yaşandığı belirlendi. 1 - 20 Mart tarihleri arasında ekranda yer alan otuz kanalda 323 bin 314 adet reklam spotu yayınlandığı tespit edilirken, 1 - 20 Nisan döneminde ise yayınlanan toplam spot sayısının 263 bin 31'e gerilediği ortaya çıktı.

Reklam sürelerinde de azalma var

Yeni reklam uygulamalarında artık kanallardaki reklamlar eskisi kadar uzun sürmüyor fakat sık sık reklam gösterilebiliyor. Televizyonda önceden 20 dakikada bir dokuz reklam izlerken artık 1 saatte on iki reklam izliyoruz. Kanallar yayınladıkları reklamları belirlenen on iki sayısını geçmemek suretiyle istedikleri saat dilimine göre yayabiliyorlar. Bu reklam kuşaklarının dışında çeşitli tanıtım ve tanıtıcı reklam arası da verilebiliyor.

Bütün bu yeni uygulamalara rağmen Nar Ajans'ın son araştırması, kanalların yayınladığı reklamların sürelerinde de bir azalma yaşandığını ortaya çıkardı.
1 - 20 Mart tarihleri arasında ekranda yer alan otuz kanalda toplam 4 bin 513 saati aşan süreyle reklam yayınlanırken, 1 - 20 Nisan döneminde yayınlanan toplam reklam süresinin ise bin 425 saate düştüğü saptandı.