Gündem
01 Ara 2011 16:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

REKLAM SEKTÖRÜNDEN İYİ HABER!

Reklam pazarının 2013 yılında 5,8 milyar lira olarak gerekleşecek gibi görünüyor.

2. Reklam Sempozyumu'nda konuşan Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, reklam pazarının 2013 yılında 5,8 milyar lira olarak gerekleşeceğinin göründüğünü belirtti.
Pura, ''Pazarlama İletişiminin Güncel Sorunları ve Çözümleri'' başlığıyla düzenlenen 2. Reklam Sempozyumunda yaptığı konuşmada, 2013 yılında reklam pazarını 5 milyar lira olarak hedeflediklerini anımsattı. Pura, ''Ancak bunun 5,8 milyar lira olarak gerçekleşeceğini göreceğiz gibi görünüyor'' dedi.

Sektöre ilişkin hayallerinden de bahseden Pura, ''Tüm mecra etkinlik ölçümlerinin tek çatı altında sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunu düşlüyoruz. Reklam Kurulu ve Reklam Özdenetim Kurulunun sık ve verimli işbirliği olmasını diliyoruz'' dedi.

Pura, bu yılın sonunda dünya reklam harcamalarının 501 milyar dolara ulaşacağına da dikkati çekti.

Reklamcılar Derneği Başkanı Aytül Özkan da reklam yatırımlarındaki büyümenin ekonomik büyümenin 4 misli olduğuna işaret etti.

İyi fikrin en önemli kaynakları olduğunu belirten Özkan, ''Fikri mülkiyet önemli. Fikri mülkiyetin korunmasında yasal çerçevenin sanatsal olduğu kadar ticari yaratıcılığı da yanıtlayan şekilde sonuçlanmasını ümit ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bu konuya ilişkin yakın zamanda temas edeceğimizi belirtmek istiyorum'' dedi.