Gündem
16 Haz 2011 16:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

REKLAM ÖZDENETİM KURULU'DAN ALT YAZI UYARISI

Reklam Özdenetim Kurumu, reklam filmlerindeki akan alt yazılar ve basın ilanlarındaki dipnotlarla ilgili tebliğ ile ilgili bir bildiri yayınladı.

Reklam Özdenetim Kurumu, 13 Mart 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, reklam filmlerindeki akan alt yazılar ve basın ilanlarındaki dipnotlarla ilgili tebliğ ile ilgili bir bildiri yayınladı.
Reklam Özdenetim Kurulu Başkanı Çetin Ziylan imzasıyla yayınlanan bildiride, 13 Haziran itibariyle yürürlüğe giren yasa hakkında gerekli açıklamaların, kurum tarafından 17 Mart 2011 tarihinde yapıldığına dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca Reklam Özdenetim Kurulu'nun tebliği dikkate alacağı ve alt yazı içeren reklam filmlerini bu standartlar çerçevesinde değerlendireceği belirtildi.

Değişen madde şöyle:
MADDE 7 - (1) Görsel mecralarda yayınlanan reklamlarda kullanılan altyazı; kelime başına 0,2 saniye (saniye başına 5 kelime) hesabıyla ekranda tutulmalıdır. Altyazıda 9 ve daha az kelime olması durumunda, "tanıma ve algılama süresi" olarak toplam süreye 2 saniye eklenmesi; 10 ila 20 arası kelime olması durumunda toplam süreye 3 saniye eklenmesi, 20 ve daha fazla kelime olması durumunda ise toplam süreye 6 saniye eklenmesi zorunludur.