Reklam PR
08 Mayıs 2016 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:30

Reklam Oscarları ödül törenine geri sayım!

Bu yıl sekizinci kez düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’nde eleme süreci tamamlandı.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide Inc. iş birliğiyle bu yıl sekizinci kez düzenlediği Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nda jüri, ödül almaya hak kazanan işleri belirledi. Effie 2016 Ödülleri, 11 Mayıs’ta Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en zorlu, itibarlı yarışması olarak kabul edilen Effie Ödülleri’nin Türkiye ayağına bu yıl 15’i Özel Ödül olmak üzere 36 kategoride, toplam 412 başvuru yapıldı. Ön eleme aşamasını geçerek finale kalan kampanyaların sayısı ise 223 oldu. 4-5 Mayıs’ta yapılan ana elemelerde jüri, Ocak 2015 ile Mart 2016 arasında yayınlanan ulusal kampanyalar arasında pazarlama ve iletişim alanındaki en etkin işleri belirledi.

Jüri Başkanı Pura: “Effie farklıdır, ‘altın standart’ı belirler”

Finalistlerin açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Effie 2016 Jüri Başkanıve Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, Effie’nin 42 ülke ve 6 bölgede düzenlenen küresel bir etkinlik yarışması olduğunu belirterek şunları söyledi:“Effie tüm yarışmalardan farklıdır, bir okuldur. Pazarlama etkinliğini, hedef-sonuç ilişkisini, iş sonuçları ve davranışsal metrikleri sektördeki tüm taraflara öğretir. Bir anlamda sektörümüzdeki diğer tüm yarışmalar için ‘altın standart’ı belirler. Effie’de yarışan da, jüri olan da kazanır.”

“İtibarla Büyüyenler” Özel Ödülü Mustafa V. Koç adıyla Takdim Edilecek

Efffie Türkiye 2016’da bu yıl bir de ilk yaşanıyor: İtibarla Büyüyenler Özel Ödülü, yakın zamanda kaybettiğimiz iş dünyasının en güçlü isimlerinden Mustafa V.Koç’un adını taşıyor. Şirket itibarını artırmaya yönelik, sosyal sorumluluk, sponsorluk, PR projeleri, iç iletişim, halka arz, işveren markası olmaya yönelik çalışmaların başvurduğu kategoride yarışa, şirketlerin kurumsal iletişim bölümlerinin yürüttüğü projeler katıldı.